Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Εθνική επιτροπή για την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη ζητεί ο Δημ.Καρύδης


Τη σύσταση εθνικής επιτροπής για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη ζητεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος μαζί με άλλους 26 βουλευτές του κόμματος υπογράφει κείμενο προς τον πρωθυπουργό με προτάσεις για τη στήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.


«Αυτό είναι μία απάντηση σε μία δύσκολη εποχή που ζουν πάρα πολύ συμπολίτες μας» δήλωσε στον Βήμα 99,5σημειώνοντας ότι στις προτάσεις προς τον Λ.Παπαδήμο «επισημαίνουμε κάποια πράγματα που δεν έχουν κόστος οικονομικό, αλλά είναι αυτονόητα».

Σύμφωνα με τον κ. Καρύδη, όλες αυτές οι προσπάθειες που κάνουν η Εκκλησία, δημόσιοι φορείς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις «πρέπει να συντονιστούν και να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο τουλάχιστον για την επόμενη 3ετία». 

Επίσης, παραδέχθηκε πως σε ορισμένα ζητήματα παρατηρούνται «ασυνεννοησία και έλλειψη συντονισμού» και πρότεινε να συντονιστούν οι προσπάθειες και να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για την ενίσχυση των ασθενέστερων με τη συνεργασία υπουργείων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκκλησίας και εθελοντικών φορέων. 

Αναφερόμενος στην επιστολή προς τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Καρύδης επισήμανε πως πρόκειται για μια ειλικρινή προσπάθεια -χωρίς άλλα πολιτικά κίνητρα- με την οποία «προσπαθούμε να επισημάνουμε κάποια αυτονόητα πράγματα». 

«Η πρωτοβουλία που πήραμε είναι για να σημειώσουμε κάποιες δυσλειτουργίες ή κάποια προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του ελληνικού κράτους, σε διάφορους τομείς, που εάν αυτά υλοποιηθούν μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν πάρα πολύ σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που περνούν σήμερα πάρα πολλά νοικοκυριά στον τόπο μας» ανέφερε.
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: