Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Αποκλείονται από υποψήφιοι της Ν.Δ, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όσοι βουλευτές ή πρώην βουλευτές ζήτησαν αναδρομικά


Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά κανείς από τους βουλευτές ή πρώην βουλευτές της ΝΔ που μπήκαν στη διαδικασία να ζητήσουν αναδρομικά και μάλιστα με προσαυξήσεις δεν θα συμπεριληφθούν στα "γαλάζια" ψηφοδέλτια για τις επόμενες εκλογές, κάτι που ωστόσο δεν σημαίνει πως όποιος παραιτηθεί των αξιώσεών του μπαίνει αυτομάτως στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος. 


«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών. Είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ένα που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση είχε μιλήσει για «προκλητικό και απαράδεκτο αίτημα».

Μεταξύ των 62 στελεχών της ΝΔ που μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία είναι και νυν βουλευτές του κόμματος αλλά και μερικά «ηχηρά» ονόματα. Μεταξύ αυτών οι Ι. Βαληνάκης, Π. Δούκας, Λ. Ζαγορίτης, Αντ. Μπέζας, Ν. Νικολόπουλος, Ι. Πλακιωτάκης, Π. Τατούλης, Π. Σκανδαλάκης, Ν. Αγγελόπουλος, Δ. Γαλαμάτης, Θ. Κασσίμης και Σ. Τσιτουρίδης. 

Πολλοί εξ' αυτών, ωστόσο, έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσουν κανένα ποσό από τα αναδρομικά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τις 200 χιλιάδες ευρώ.
ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: