Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΜΙΣΘΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ



Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με συνθήκες διαμονής αλλοδαπών σε μισθωμένα διαμερίσματα στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής. Ενέργειες

Υπηρεσιών.

«Για την  αστυνόμευση του κέντρου των Αθηνών, εκπονήθηκε και εφαρμόζεται Ειδικό Σχέδιο Αστυνόμευσης, και  σχεδιασμός ο οποίος δεν παρέμεινε στατικός, αλλά μέσα από τη συνεχή χαρτογράφηση της εγκληματικότητας - παραβατικότητας και την αξιολόγησή του, αναπροσαρμόσθηκε και επικαιροποιήθηκε.
Σημειώνεται ότι  στο πλαίσιο αυτού του  σχεδιασμού, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, διενεργούνται έλεγχοι σε κτίρια, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών, υπό δυσμενείς συνθήκες υγιεινής, με τη συμμετοχή εποπτών Δημόσιας Υγείας και παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, προς το σκοπό εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας (περί αλλοδαπών, περί ναρκωτικών κ.λπ.), καθώς και  της εκκένωσης - απολύμανσής τους. 
Επιπλέον, στις αρμόδιες Υπηρεσίες μας δόθηκαν εκ νέου πρόσθετες εντολές και οδηγίες, για τη λήψη όλων των πρόσφορων μέτρων αστυνομικής αρμοδιότητας, καθώς και για την εντατικοποίηση και ενίσχυση των ελέγχων τους για τη συστηματικότερη επιτήρηση της περιοχής, με τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες και άλλες  εφαρμοζόμενες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την πρόληψη και καταστολή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς», επισημάνθηκε σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση  που κατέθεσαν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου οι Βουλευτές του  ΛΑ. Ο. Σ. κ.κ.   Α. Πλεύρη (Α΄ Αθηνών)  και  Γ. Ανατολάκη (Β΄Πειραιώς).

Αναλυτικά δείτε την απάντηση


ή διαβάστε τη στο bloko

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: