Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Που να πάτε, τι θα δείτε, τι θα ακούσετε


Από τις 2012 ευχές που σας ευχόμαστε για τη νέα χρονιά σας στέλνουμε εγγράφως τις παρακάτω:
Να έχετε υγεία, να γιορτάζετε με κάθε ευκαιρία, να απολαμβάνετε την αγάπη, να ονειρεύεστε ξύπνιοι, να μη χάνετε το χρόνο σας στο θυμό, να μην επιτρέπετε στην αναβλητικότητα εκκρεμότητες, να αποτάσσεστε κάθε φόβο, να γελάτε με την καρδιά σας, να χαίρεστε την ηρεμία και τη χαλάρωση κι όταν πέφτετε να θυμάστε ότι οι άνθρωποι της δράσης είναι πάντοτε αυτοί που ευνοεί η τύχη!
deBόp ημέρες και νύχτες που θα σας κάνουν ασυνείδητα να χαμογελάτε! Καλή Χρονιά!
Αν θέλετε κι εσείς να γίνετε εξώφυλλο στο deBóp, στείλτε μας μια landscape φωτογραφία ενός σημείου της Αθήνας. Η φωτογραφία του εξωφύλλου αυτής της εβδομάδας είναι του Αναστάσιου Ξηρού.








Παράσταση
Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη
Η Σάσα Βούλγαρη διαλέγει από το πλούσιο ρεπερτόριό της παραμύθια και πρωτότυπες παραδόσεις από τη Ρωσία, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Μεξικό, την Αμερική, και φυσικά την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου, που μας μιλούν για ζεστασιά των Χριστουγέννων και τη χαρά της προσμονής μιας νέας χρονιάς! Με λιτά και ευφάνταστα σκηνικά αντικείμενα, παράξενα μουσικά όργανα, απ’ όλον τον κόσμο, τραγούδια και πλούσιους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς. Σήμερα ακούστε για της Παναγιάς το λουλούδι, το Άνθος του Γιαλού του Α. Παπαδιαμάντη και την ιστορία του 4ου μάγου.Τ.Χ.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογάννης 17:00 €8, Ομαδικό (άνω των 10 ατόμων): €6
SHARE:





Φεστιβάλ
50 χρόνια ΤΡΙΑΝΟΝ
Ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ, συμπληρώνει 50 χρόνια λειτουργίας και διοργανώνει μια ολιγοήμερη γιορτή με εξαιρετικά live και προβολές που θα ενθουσιάσουν. Απόψε, στη σκηνή του, η "ηλεκτρική" Μαρίζα Κωχ με τον τζαζίστα Βασίλη Ρακόπουλο συναντούν την πρώτη "ηλεκτρονική" Λένα Πλάτωνος και τον χρόνια συνοδοιπόρο της, Γιάννη Παλαμίδα, σε μια μοναδική performance που μεταλλάσει κάθε τι γνώριμο σε κάτι συναρπαστικό. Σ.Π.
Cine ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 21:00 12€, 9€ (φοιτ.)
SHARE:

Συναυλία
Party Romantika
Το Gagarin 205 στην εκπνοή του 2011 αποφασίζει να κλείσει την πλούσια συναυλιακή χρονιά με ένα πάρτυ έκπληξη!! Το Party Romantika: ένα ονειρικό line up κατευθείαν μέσα από τις απόλυτες φαντασιώσεις μας. Η Τζένη Βάνου, ο Δάκης και ο Τέρης Χρυσός, μαζί στην σκηνή. Αν υπάρχουν happenings για όλη την οικογένεια, αν μπορεί το κλασικό να συνδυαστεί με το μοντέρνο, και αν το vintage είναι η πιο μοντέρνα τάση, τότε στα αλήθεια, αυτή είναι μια βραδιά για όλους. Τ.Χ.
Gagarin 205, Λιοσίων 205 21:00 10€ (προπώληση), 15€ (ταμείο)
SHARE:





Live
Ημερολόγιο Ονείρων
Μουσικές μελωδίες που συνδέουν τον ήχο του πιάνου, του μπάσου, των ντραμς, αλλά και του βιολιού, του σαξόφωνου και της Κρητικής λύρας, συνθέτουν τη νέα δουλειά του Σταύρου Λάντσια, "Ημερολόγιο Ονείρων". Ο πιανίστας, μαζί με εκλεκτούς μουσικούς και συνεργάτες, την παρουσιάζει αποφασισμένος να συγκινήσει και να ταξιδέψει το κοινό του.
Ιανός, Σταδίου 24 21:30 Είσοδος 10€, Ελάχιστη κατανάλωση 8€
SHARE:



Party
Πρωτοχρονιά στο Κύτταρο
Το Κύτταρο κάνει party με τους εκρηκτικούς The Bet, το “next big thing” της πόλης, στη σκηνή και τη Λιάνα Μαστάθη στα decks! Αποχαιρετήστε το 2011 με μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και χορό στο τεράστιο dance floor του Κυττάρου! Καλή χρονιά! Τ.Χ.
Κύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών 22:00 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Μουσική Παράσταση
Ποιος φοβάται την Κλαίρη Παναγιωταρά
Για την Αφροδίτη Μάνου δε χρειάζονται συστάσεις.. Ευαίσθητη, απρόβλεπτη, ανένταχτη, τρυφερή αλλά και αυτοσαρκαστική, επανέρχεται μετά από χρόνια απουσίας με ένα μουσικό πρόγραμμα που αξιοποιεί τη θεατρικότητα των τραγουδιών της (εννοείται συμπεριλαμβανομένης της ωδής στη σύγχρονη Ελληνίδα, Μαίρη Παναγιωταρά) και εξελίσσεται σε ένα γλέντι με απροσδόκητα ρυθμικά και διασκεδαστικά τραγούδια κάθε είδους! Σ.Π.
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λ. Συγγρού 143, Ν.Σμύρνη 22:00 (30-31/12, 1/1, 5-7/1) 10€ (χωρίς υποχρεωτική κατανάλωση ποτού)
SHARE:





Dj sets
Blend Mishkin & B'n'C VS Mr. Soundrpoof & Elephant Phinix
Την προτελευταία μέρα του χρόνου, μία γιγαντιαία μάχη θα λάβει χώρα στον πολυχώρο του Τώρα Κ44. Ο Blend Mishkin μαζί με τον B'n'C θα αγωνιστεί ενάντια στον Mr. Soundrpoof και τον Elephant Phinix σε ένα battle χωρίς κανόνες όπου όλα επιτρέπονται. Ποιος θα είναι ο νικητής? H συνέχεια επί της σκηνής...Να είστε εκεί! Τ.Χ.
ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 23:00 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:

Party n' more
A New Year's Eve 24h Marathon Extravaganza
Το six d.o.g.s. πιστό στη παράδοση που ξεκίνησε πέρυσι, έχει φροντίσει και φέτος να ετοιμάσει μία 24ωρη πρωτοχρονιάτικη γιορτή. Ο κήπος θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 10 το πρωί σερβίροντας χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και στις 12 θα ξεκινήσει το Meet Market 1 day special NYE edition. Παράλληλα το μεσημέρι πλανόδιοι μουσικοί θα ντύσουν ηχητικά τον κήπο και το απόγευμα κινέζικα Ichings και αστροδιαβάσματα θα μοιραστούν μαζί σας προβλέψεις για το νέο έτος. Πριν την αλλαγή του χρόνου θα σας κεράσουν ζεστό κρασί και βασιλόπιτα και το 2012 θα ξεκινήσει με σπάσιμο Pinatas και party times μέχρι το πρωί. Ο 24ωρος μαραθώνιος θα κλείσει με ένα επικό πρωινό από ομελέτες, pancakes, bacon strips και πολλά άλλα! Ν.Λ.
six d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι 10:00 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Party
101% Dance Party
Το 80's-90's Dance Party επιστρέφει 1 χρόνο μετά, έτοιμο να ξεθάψει πάλι τα πιο χορευτικά tracks από τις δύο δεκαετίες. Ετοιμαστείτε για το πιο μεγάλο και άκρως χορευτικό πάρτι της Πρωτοχρονιάς!!! Φέτος γιορτάζουμε τη νέα χρονιά κοιτώντας πίσω!!! Τ.Χ.
Indie the Club, Ιεροφαντών 13, Γκάζι 23:30 Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Party
New Year's Eve Ball 2012
Με την ανάμνηση της περσινής επιτυχίας του New Year's Eve Ball που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ex Interni, οι ιθύνοντες σας ετοιμάζουν μια μοναδική βραδιά γιορτής, με πολλές εκπλήξεις και full χορό. House, rock & mainstream ήχοι από τους: Dj John John & Dj Dimitris "Musick" Rigas & πολλούς άλλους. Σας επιφυλάσσουν και πρωινό για την πρώτη πείνα του 2012! Για προσκλήσεις επικοινωνήστε με τους: Δήμος: 693 6090 220, Λέλος: 6977 792 791. Τ.Χ.
Ex Interni Bar Restaurant, Ερμού 152 23:30 50€ με open bar
SHARE:





Party
Trashathon 2012
Οι Vague Tourist, το K44 και το Tokyo ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσκαλούν το λογο-παιγνιώδη εγκέφαλο Ηλία Φραγκούλη (CineMAD), για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας χοροεσπερίδας "χαμηλού γούστου".. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Παραμονή πρωτοχρονιάς, με την αίσθηση ότι όλα γύρω καταρρέουν, κι αν αυτό είναι το τέλος του κόσμου as we know it, ας χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης! Euro-trashy εκφάνσεις της mainstream και λαϊκο-pop και πολύ χιούμορ, αποτελούν την έμπνευση του soundrack της πρώτης ημέρας της υπόλοιπης ζωής σου! Σ.Π.
The HUB, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα 23:59 30€ (έως τις 05:00) & 20€ (από τις 05:00 έως... τελικής πτώσης) με OPEN BAR
SHARE:





Live
Πρωτοχρονιάτικο Flâneur Session
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μπει ο χρόνος γλυκά και σας τους ευχόμαστε. Εμείς σας προτείνουμε άλλον έναν. Αυτός βρίσκεται ανάμεσα σε Μοναστηράκι και Σύνταγμα και τον επιμελείται ο Γιωργής Χριστοδούλου. Μετά από την περιοδεία του στην Ισπανία και την επιτυχία που εκεί γνώρισε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις έρχεται να αλλάξει μαζί μας το χρόνο. Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, ήχοι swing & bossa nova, απρόβλεπτες διασκευές και Καλή Χρονιά! Σ.Π.
Πολυχώρος «Pure Bliss», πεζόδρομος Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα 00.30 (με την αλλαγή του χρόνου) Είσοδος ελεύθερη
SHARE:

Φαγητό
Πρωινό του ξενύχτη
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων το Athenaeum Intercontinental έχει σχεδιάσει ειδικά για εσάς τους party animals, το πρωινό του ξενύχτη που αποτελείται από έναν πλούσιο μπουφέ συνοδευόμενο από κερασμένη σαμπάνια! Εάν δεν έχετε ακόμα κανονίσει το πρόγραμμά σας για ρεβεγιόν και πρωτοχρονιά, δείτε εδώ λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Premiere για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, το Πρωτοχρονιάτικο γεύμα του Cafezoe καθώς και τις εορταστικές προσφορές διαμονής. Ν.Λ.
Athenaeum Intercontinental, Λ. Συγγρού 89-93 05:00-11:00 45€ το άτομο
SHARE:





Παράσταση
Παραμυθοφουρνίσματα
Στα «Παραμυθοφουρνίσματα» όλα ξεκινούν με το ζύμωμα, το πλάσιμο κι έπειτα το φορμάρισμα και το ψήσιμο των μπισκότων. Μικροί και μεγάλοι αναλαμβάνουν το γλυκό εγχείρημα, και όσο τα μπισκοτάκια ψήνονται στο φούρνο ξεκινά η διήγηση μέσα στις μοσχοβολιές. Παραμύθια από σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, ζωντανεύουν με τη φωνή του μάγειρα – παραμυθά, με μουσική και βίντεο αρτ. Κάθε παιδί καλείται να φέρει ένα παλιό παιχνίδι ή ένα βιβλίο που θα ήθελε να μοιραστεί για να συμμετάσχει στην ανταλλαγή των δώρων, ανακυκλώνοντας ότι έχει βαρεθεί και μοιράζοντας χαρά, στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Τέλος ο καθένας θα φύγει με το μπισκότο του πασπαλισμένο ζάχαρη άχνη κι έτοιμο για φάγωμα! Τ.Χ.
Κινητήρας Στούντιο, Ερεχθείου 22 12:30 & 17:30 (έως 8/1) 7€
SHARE:





Party
Tailor Made Πρωτοχρονιά
Ανήμερα Πρωτοχρονιάς το Tailor Made "micro Roastery & cocktail Bar" θα είναι μαζί σας με ένα ξεχωριστό πρωτοχρονιάτικο πάρτι που θα ξεκινήσει από το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως αργά το βράδυ με εναλλαγές γνωστών Djs στα decks του. Γι'αυτό αφήστε τις δικαιολογίες περί κούρασης και αϋπνίας και κατευθυνθείτε προς την αγαπημένη πλατεία της πόλης. Ν.Λ.
Tailor Made, Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2, Μοναστηράκι Μεσημέρι έως αργά Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Θέατρο
Ο δρόμος περνά από μέσα
Αποτίοντας φόρο τιμής στον Πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου και με την επιτυχία του εγχειρήματος προεξοφλημένη χάρη στη στελέχωση του έργου από καλλιτέχνες σύμβολα της γενιάς τους, το Θέατρο Τέχνης δίνει στέγη στο κύκνειο θεατρικό άσμα ενός από τα σημαντικότερα μέλη της οικογένειάς του. Ο συγγραφέας, μέσω του κεντρικού ήρωά του και της ύβρης που ο τελευταίος διαπράττει, μας διδάσκει τη σημασία της ουσιαστικής εκτίμησης και αναγνώρισης της προσωπικής αξίας του σύντροφού μας, μικρογραφώντας παράλληλα την σύγκρουση γενεών και τάξεων. Χ.Π.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Πεσμαζόγλου 5 - Υπόγειο Πέ-Παρ. 21:15, Σάββ. 18:15 & 21:15, Τετ. & Κυρ. 20:00 10€-20€
SHARE:

Έκθεση
Διαδραστικά Χριστούγεννα
Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται τα Χριστούγεννα γεμάτη εορταστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο κλίμα της γιορτής. Ετοιμαστείτε λοιπόν, να βάλετε το χριστουγεννιάτικο σας δέντρο κάτω από το μικροσκόπιο, να κατασκευάσετε πρωτότυπες εορταστικές κάρτες και τρισδιάστατα στολίδια, να κάνετε εντυπωσιακά πειράματα, αλλά και ένα μαγευτικό ταξίδι στα βάθη ξεχασμένων αιώνων μέσα από την αρχαία ελληνική αστρονομία. Χ.Σ.
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο 11:00-20:00 (26-30/12 & 2-8/1) 4€-6€
SHARE:





Έκθεση
Vintage έπιπλα
Σε αντιπαράθεση με την πρόσφατη οικονομική κρίση και μέσα από την οικολογική συνείδηση, η ιδέα της ανακύκλωσης και αναδιαμόρφωσης βρίσκει γόνιμο έδαφος μέσα από την εικαστική ματιά της Μαρίας Σαρρή. Συνδυασμοί στοιχείων διαφόρων επίπλων ή και ολόκληρα τα έπιπλα διάφορων δεκαετιών, τα όποια συλλέγονται επιλεκτικά από τους δρόμους και τα σπίτια της πόλης, μεταμορφώνονται αναδεικνύοντας έναν τελείως διαφορετικό χρηστικό χαρακτήρα και τονίζουν την ιδιαιτερότητα του κάθε επίπλου-έργου. Χ.Σ.
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57-59 Καθ. 12:00-22:00 (έως 8/1) Είσοδος ελεύθερη
SHARE:

Έκθεση
LOL
LOL όπως όλοι ξέρουμε σημαίνει «πολύ γέλιο» και αποτελεί σύντμηση της παρότρυνσης να γελάσεις δυνατά, ταυτόχρονα όμως είναι και ένα κοινό στοιχείο της αργκό του Internet. Η έκθεση LOL είναι το πρώτο εγχείρημα της ομάδας Provo Principles με έργα που διερευνούν τις καταστάσεις του σημερινού εγχώριου κοινωνικού περιβάλλοντος, τις σύγχρονες γλωσσικές συμβάσεις και τους τρόπους με τους οποίους έχουν διαμεσολαβήσει τα ηλεκτρονικά μέσα στη διαμόρφωση της καθημερινής επικοινωνίας.
The art foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι Καθ. 13:00-00:00 (έως 8/1) Είσοδος ελεύθερη
SHARE:





Μουσική Παράσταση
Ρίτα Αντωνοπούλου
Στη μουσική παράσταση έκπληξη «Βερολίνο Παρίσι/ Να θυμάσαι τι ξεχνάς» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο ΄Αγγελος Μπούρας [στο ρόλο ενός σύγχρονου κομπέρ] μας συνοδεύουν σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι μνήμης και αισθήσεων όπου σατιρίζουν, σχολιάζουν, χορεύουν και τραγουδούν 50 από τα σημαντικότερα τραγούδια του εικοστού αιώνα και με ιδιαίτερη ευαισθησία επιχειρούν να θυμίσουν τι ξεχνάμε. Τ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: