Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία στη Δικαιοσύνη για το παζάρι της Γλυφάδας από τους Εμπορικούς Συλλόγους



Τη στιγμή που το εμπόριο κυριολεκτικά ρημάζεται και δεκάδες οικογένειες κυριολεκτικά οδηγούνται στην εξαθλίωση κάποιοι παραμένουν στον κόσμο τους. Ανάμεσα τους ο Δήμος Γλυφάδας, ο οποίος με τις αποφάσεις του δημάρχου που ηγείται της πόλης, ενισχύει δραστικά τις παράνομες μορφές του εμπορίου με αβάσταχτες επιπτώσεις στους νόμιμους εμπόρους της πόλης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κόκκορης, με την απόφαση 398/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, παραχώρησε μεγάλο μέρος του παράδρομου της Λεωφ. Βουλιαγμένης για τη διεξαγωγή Χριστουγεννιάτικου παζαριού (Bazaar). 
Αυτό που προκύπτει όμως είναι ότι ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι υπαιθρίου εμπορίου και μάλιστα ταυτίζεται με υπαίθρια Χριστουγεννιάτικη Αγορά, παραβιάζοντας σαφέστατα τη νομιμότητα και ερχόμενη σε αντίθεση με το συμφέρον της πόλης που είναι να μείνει «ζωντανή» η κεντρική αγορά.

Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε Δημόσια χτες στο Δημοτικό συμβούλιο της πόλης ότι στο συγκεκριμένο ΠΑΖΑΡΙ θα πωλούνται μόνο Χριστουγεννιάτικα είδη. Σήμερα το πρωί επισκεφτήκαμε το παζάρι και διαπιστώσαμε ότι τελικά μόνο Χριστουγεννιάτικα είδη ΔΕΝ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
Για την παραπάνω απόφαση ως Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο του Ελληνικού Αργυρούπολης προσφύγαμε στα δικαστήρια με σκοπό να ανακληθεί άμεσα αυτή η βλαπτική ουσιαστικά προς τα συμφέροντα της πόλης μας απόφαση. 


Παρά μάλιστα την άμεση αντίδραση του συλλόγου μας προς την πλευρά της δημοτικής αρχής, όταν παρευρεθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας της 21ης Δεκεμβρίου για να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και να ενημερώσουμε τους δημοτικούς συμβούλους για την προσφυγή μας, αντιμετωπίσαμε την πρωτοφανή φίμωση μας, η οποία δυστυχώς μας θύμισε «άλλες εποχές». 


Επιπλέον σε συνεχόμενα αιτήματα, των επικεφαλής  των  παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κυρίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη  «Μαζί για τη Γλυφάδα» και της κυρίας Αθηνάς Λυγνού «Ανοιχτοί Ορίζοντες», να ανακληθεί άμεσα αυτή η παράνομη απόφαση, η πρόεδρος του ΔΣ κ. Σάκκουκαι ο πολιτικός της προιστάμενος κ. Κόκκορης το αγνόησαν επιδεικτικά.
Επειδή ως νόμιμοι έμποροι δεχόμαστε τις βαρύτατες συνέπειες της οικονομικής κρίσης οδηγούμενοι πολλές φορές σε λουκέτο, επειδή ο Δήμος Γλυφάδας με δική του υπαιτιότητα ενισχύει δράσεις του παράνομου εμπορίου, επειδή στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας της 21ης Δεκεμβρίου μας με άκρως αντιδημοκρατικό τρόπο μας αγνόησε και δεν ανακάλεσε την απόφαση του καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, οι οποίοι απλώς παρακολούθησαν βουβοί και αδρανείς.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Ελληνικού-Αργυρούπολης θα προασπίσουν τα συμφέροντα των εμπόρων της πόλης με οποιοδήποτε κόστος.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές των νομίμων εμπόρων της πόλης μας.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να γίνει ο «νεκροθάφτης» του μέλλοντος μας.
Με εκτίμηση
Άννυ Καυκά, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας 
Πάνος Μιχαλόπουλος Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας 
Άλκης Δημητρακόπουλος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελληνικού-Αργυρούπολης
Πηγή nyxtobaths.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: