Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!



ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ 320.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΨΗΦΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ! 
Άλλο ένα χαρμόσυνο και αισιόδοξο νέο ήρθε σήμερα από τηνμικρή Ισλανδία των 320.000 κατοίκων, λίγους μήνες μετά το δεύτερο δημοψήφισμα, όπου ο ισλανδικός λαός αποφάσισε μεσυντριπτική πλειοψηφία να μην πληρώσει το διεθνές χρέοςτης χώρας από την πτώχευση της Icesave.

Σε μια επίσημη τελετή σήμερα στο Ρεϊκιαβικ, η Ισλανδία επικύρωσε την απόφαση αναγνώρισης της ανεξαρτησίας τουπαλαιστινιακού κράτους στα σύνορα προ του 1967. Είχε προγηθεί συζήτηση στην ισλανδική Βουλή όπου το σχετικό ψήφισμα πέρασε με 38 ψήφους υπέρ σε σύνολο 63 βουλευτών.
«Σήμερα είναι η ημέρα που σας υποβάλλω επίσημα την ανακήρυξη της παλαιστινιακής ανεξαρτησίας, σύμφωνα με τη θέληση της ισλανδικής βουλής» δήλωσε ο Ισλανδός υπουργός Εξωτερικών, Οέσουρ Σκαρπέντινσον, απευθυνόμενος στον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ Μαλκί, σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για την πρώτη χώρα της Δυτικής Ευρώπης που προβαίνει σε μια τέτοια τολμηρή κίνηση αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.
Η συνέχεια του αγώνα των παλαιστινίων θα δοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου θεωρείται δεδομένη η υποβολή βέτο από τη μεριά των ΗΠΑ.
Δυστυχώς, και η χώρα μας βρίσκεται μεταξύ των προθύμων δορυφόρων των ΗΠΑ - Ισραήλ, που σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στο αυτονόητο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για διεθνή αναγνώριση της ανεξαρτησίας του. 
Στον αντίποδα, η περήφανη στάση του ισλανδικού λαού αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και προς τον ελληνικό λαό, καθώς η Ισλανδία αποτελεί τη "ζώσα απόδειξη" πως όταν οι λαοί το επιλέγουν μπορούν κάλλιστα να χτυπήσουν τα συμφέροντα των ισχυρών της Γης.
ΠΗΓΗ ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: