Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ του Προέδρου της παράταξης «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» Χάρη Πασβαντίδη για τις άγιες μέρες


                                          


Αγαπητές συνδημότισσες , αγαπητοί συνδημότες ,
Σε άλλες εποχές , όχι πολύ μακρινές , η προσμονή των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς , δημιουργούσε στη ψυχή μας χαρμόσυνα αισθήματα ευφορίας και ανάτασης .

Με χιλιάδες όμως συμπολίτες μας , να βιώνουν τις δυσκολότερες συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών ,  η χαρά έχει αντικατασταθεί , από την οδύνη , το άγχος , την αγωνία για το σήμερα και το αύριο .
Η αντίσταση και η αντίδρασή μας , σ΄ αυτό το γκρίζο μελαγχολικό τοπίο , είναι η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη , μια καλή πράξη στήριξης όσων υποφέρουν , η οικογενειακή ενότητα , αλλά και η πίστη ότι θα τα καταφέρουν ως χώρα και ως πολίτες , έστω και αν οι πιθανότητες δεν είναι μαζί μας .
Όταν ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε την τραγική φράση ¨Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» πρόσθεσε και άλλη μία «Όμως η Ελλάς προόρισται  να επιζήσει και θα επιζήσει» .
Και επέζησε εφτά πολέμων .
Θα επιζήσει και τώρα , και θα βγει πιο δυνατή από την τραυματική εμπειρία της . Δεν πρέπει να μας καταβάλλει η απελπισία , που κάνει χειρότερη την κατάσταση .
Θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε . Ας μην επιτρέψουμε ο φόβος να νικήσει την ελπίδα .
Ας είναι οι γιορτές και οι άγιες μέρες , μια αφετηρία για να ανακτήσουμε λίγο από την χαμένη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία μας , και για όσους μας κυβερνούν , μέρες φώτισης, περισυλλογής και αυτοκριτικής για όσα έκαναν , αλλά κυρίως εδώ που μας έφτασαν , για όσα πρέπει να κάνουν , υπερβαίνοντας κόμματα και πρόσωπα , για μια άλλη πορεία ουσιαστικής και όχι φραστικής  σωτηρίας της Ελλάδας .
Η παράταξή μας κι εγώ προσωπικά , εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους τους συνδημότες μας, Καλές Γιορτές και ένα καλύτερο 2012.    

                                               Χάρης Πασβαντίδης                                                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: