Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ελάφρυνση ευπαθών κοινωνικών ομάδων ζητά η ΔΗΜ.ΑΡ. Ελληνικού-Αργ/λης



Η κομματική οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Ελληνικού-Αργυρούπολης ζητά από τη δημοτική αρχή της πόλης να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των ευπαθών ομάδων (ανέργων, αναπήρων, χαμηλοσυνταξιούχων κ.α.) και προτείνει την κατάργηση των δημοτικών τελών τους.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι η οικονομική κρίση αγγίζει και θα αγγίξει ακόμη περισσότερο και χειρότερα όλους μας. Άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο έτσι ώστε πολλοί συμπολίτες μας κινδυνεύουν να περάσουν από την φτώχεια στην εξαθλίωση.
Εμπρός στην ορατή και πλέον πανθομολογούμενη μακροχρόνια ύφεση με την ταυτόχρονη χρεοκοπία του ισχύοντος μοντέλου παραγωγής και ανάπτυξης της χώρας, την οικονομική κατάρρευση και εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού από τις μέχρι σήμερα ακολουθούμενες οικονομικές πολιτικές, έχουμε για όλους μας και για τις επόμενες γενιές, το καθήκον να αντιδράσουμε με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και οξυδέρκεια.
Στην προσπάθεια αυτή καλούμαστε όλοι μας και πρώτα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθούμε αρωγοί ώστε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που η κρίση δεν τους θίγει μόνο οικονομικά, αλλά τους ισοπεδώνει και τους εξοβελίζει κοινωνικά.
Είναι γνωστή η θέση μας πως η πρόσθετη φορολόγηση σε όλα τα ακίνητα και μάλιστα μέσω της ΔΕΗ ήταν εξαρχής ένα απαράδεκτο μέτρο. Οι παλινωδίες και οι αστοχίες του κυβερνητικού επιτελείου αναφορικά με το θέμα της είσπραξης προκαλούν απόγνωση, ταλαιπωρία και σύγχυση στους πολίτες.
Πιστεύουμε ότι πέρα από τη συγκεκριμένη εντολή να μην κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, επιβάλλεται η κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση για την εξαίρεση από το μέτρο, με ρυθμίσεις και κριτήρια εισοδηματικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με προοπτική την τελική αποσύνδεση της είσπραξης του όποιου τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ» σημειώνει η ΔΗΜ.ΑΡ. Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: