Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Πότε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με το έλλειμμα που ξέφυγε και πάλι;Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

  
«Τα πρώτα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού το Νοέμβριο, δείχνουν ότι την ώρα που τα δύο βασικά κυβερνητικά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά, ασχολούνται με αλλότρια, το έλλειμμα ξέφυγε για μια ακόμα φορά. Γιατί η φιλοσοφία των δύο κυβερνητικών κομμάτων είναι ακριβώς η ίδια.
Πρώτα ξοδεύουν και μετά ψάχνουν να βρουν φόρους ή δάνεια για να καλύψουν τα ελλείμματά τους. Τα ίδια κάνουν άλλωστε και στη δική τους διαχείριση, εξ ου και το χρέος των δύο κομμάτων, που καλύπτεται με υπερδανεισμό από τις τράπεζες, διαρκώς γιγαντώνεται.
Αντί λοιπόν να συζητούν σοβαρά, ως κυβερνητικοί εταίροι, από κοινού με τον πρωθυπουργό, για το ποιές δαπάνες θα περικόψουν, πως θα καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό και πως θα εξοικονομήσουν πόρους για όσους βρίσκονται σε απόγνωση, ασχολούνται στο μεν ΠΑΣΟΚ με τη διαδοχή, στο δε κόμμα του κ. Σαμαρά με το πως θα ανακαταλάβουν πλήρως την εξουσία.
Με δεδομένες και τις σημερινές εξαιρετικά αρνητικές και ανησυχητικές δηλώσεις Μπαρόζο, τι άλλο θα πρέπει να γίνει για να αποφασίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ότι προτεραιότητα έχει η σωτηρία της χώρας και τα πραγματικά προβλήματα ενός κόσμου που υποφέρει και ζητά αποτελεσματική κρατική διαχείριση και όχι οι κομματικοί τους μικρόκοσμοι;».Δεν υπάρχουν σχόλια: