Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Στάθης Δρογώσης: Το πρώτο Κοινωνικό Ωδείο






Πρώτη συνάντηση στο "Νοσότρος"






Η κρίση μάς κρίνει. Αναμφισβήτητα. Ωστόσο "ο καθένας μπορεί να βοηθήσει από τον τομέα του". Ενδεχομένως για πολλούς, ακόμα και σήμερα, η φράση να παραμένει κενή περιεχομένου, όχι όμως για τον Στάθη Δρογώση και μια ομάδα εθελοντών που, αύριο, στις 2 το μεσημέρι, θα βρεθούν στο "Νοσότρος", στην πρώτη συνέλευση για τη δημιουργία ενός Κοινωνικού Ωδείου! Εκεί θα θέσουν τις βάσεις για τη λειτουργία του εγχειρήματός τους, εκεί θα γεννηθεί μια ακόμη ελπιδοφόρα πρωτοβουλία με πρώτο και βασικό αποδέκτη τα παιδιά που λαχταρούν να μάθουν μουσική και η οικονομική δυσπραγία της περιόδου δεν το επιτρέπει.




"Πολλά παιδιά λόγω της κρίσης δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μαθήματα μουσικής" λέει ο γνωστός τραγουδοποιός. "Υπάρχουν παιδιά που σταμάτησαν τα μαθήματα μουσικής, ενώ είναι και άλλα που θέλουν, αλλά δεν μπορούν καν να ξεκινήσουν μουσικές σπουδές. Τα ωδεία, αλλά και τα μουσικά όργανα είναι πανάκριβα", διαπιστώνει. Μέσα σ' αυτό το τοπίο, ωστόσο, "υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουμε πως η τέχνη δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο μόνο των πλουσίων". Έτσι, η πρώτη ιδέα που κατέθεσε μέσω Διαδικτύου ο Στάθης Δρογώσης, βρήκε θερμή ανταπόκριση, τέτοια που επιτρέπει να πραγματοποιηθεί η αυριανή συνέλευση και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το πρώτο μέχρι στιγμής Κοινωνικό Ωδείο.
"Είμαστε μια ομάδα εθελοντών, καθηγητές μουσικής, που είτε εξακολουθούν να εργάζονται είτε είναι άνεργοι, και μπορούν να διαθέσουν λίγες ώρες την εβδομάδα και να κάνουν εθελοντικά μαθήματα, σε παιδιά, κυρίως, ενδεχομένως όμως και σε ενήλικες. Παράλληλα, αν κάποιος μπορεί να διαθέσει ή να δανείσει μουσικά όργανα για τη μελέτη των παιδιών, αλλά και παρτιτούρες, είδη πανάκριβα και τα δύο, η προσφορά του είναι ευπρόσδεκτη", λέει εξηγώντας το σκεπτικό στο οποίο θα επιχειρηθεί να στηθεί το εγχείρημα. "Υπάρχουν πολλές σκέψεις οι οποίες θα συζητηθούν αύριο".
"Η τέχνη ομορφαίνει τη ζωή μας, γιατί κάποιοι να απολαμβάνουν τα έργα της και κάποιους να τους καταδικάζουμε στην υποκουλτούρα;" επισημαίνει με νόημα ο νεαρός τραγουδοποιός, προσθέτοντας ότι "την ώρα που διαλύονται τα πάντα γύρω μας, κράτος, θεσμοί και κοινωνική μέριμνα δεν μπορούμε να αφήσουμε στα χέρια της αγοράς την τέχνη και την εκπαίδευση. Ο καθένας ας κάνει από τον τομέα του ό,τι μπορεί".
ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: