Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Άνεργοι - επισφαλώς εργαζόμενοι διεκδικούν μαζί



Οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι στην Ελλάδα απέκτησαν τελικά φωνή και πρόσωπο. Σε μια χώρα όπου οι άνεργοι έπαψαν να αποτελούν μειοψηφία ή απλώς νούμερα σε στατιστικές αναλύσεις, προσπαθούν πλέον όλοι μαζί να ξεπεράσουν τον ατομικισμό και το αίσθημα ανικανότητας και οργανώνονται όλοι μαζί σε συλλογικότητες. Βγαίνουν από την απομόνωσή τους και συζητούν με τους εργαζομένους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, όσοι έχουν απομείνει, οι οποίοι αγωνίζονται να κρατήσουν τις δουλειές τους και τα δικαιώματά τους. Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει πλέον στο ποσοστό - ρεκόρ 30%, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, που μεταφράζεται σε 1.000.000 ανέργους, και στο 17,7 κατά την ΕΛΣΤΑΤ.


Την αλληλεγγύη του απέναντι στους ανέργους έδειξε πλήθος κόσμου χθες, στη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε από την πλατεία Συντάγματος μέχρι το υπουργείο Εργασίας. Άνεργοι και εργαζόμενοι πορεύτηκαν μαζί φωνάζοντας συνθήματα, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στον κοινό τους αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή.
Το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζόμενων - Ανέργων, η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης και άλλες πρωτοβουλίες από πολλούς εργασιακούς χώρους πορεύτηκαν, φωνάζοντας “ούτε ελαστική, ούτε ανεργία, θέλουμε για όλους σταθερή εργασία”, διεκδικώντας το αυτονόητο.
Κ. ΜΠ.ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: