Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πυρετός στο ΠΑΣΟΚ λίγο πριν ανοίξει τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου

Πυρετός στο ΠΑΣΟΚ λίγο πριν ανοίξει τα χαρτιά του ο Γ. Παπανδρέου
Από τις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου μέχρι τις αναμενόμενες πρωτοβουλίες της Ιπποκράτους, η απόσταση είναι μηδαμινή για τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ




Μετά το ραντεβού των κ. Παπανδρέου - Βενιζέλου προχθές το απόγευμα, φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να δρομολογήσει σειρά πρωτοβουλιών και τις εξελίξεις στο κόμμα - και σε επίπεδο κορυφής.
Την προσεχή Τετάρτη, εκτός απροόπτου, ο κ. Παπανδρέου σχεδιάζει κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και της πρώην Κυβερνητικής Επιτροπής (δηλαδή όλων των υπουργών που συμμετείχαν επί των ημερών του). Θα ανοίξει τα χαρτιά του; Τα... άφησε να φανούν κατά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο; Το «αίνιγμα» παραμένει παρότι αρκετά στελέχη προβλέπουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείει να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος πρωθυπουργός από το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις διίστανται. Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή του να ξεκινήσει η διαδικασία του απολογισμού για τη διετία, της συζήτησης για τη σοβαρή και ειλικρινή στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι την ημέρα που θα έχει ολοκληρώσει το κρίσιμο έργο της, καθώς και για την πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Στόχος
Επίσης ο κ. Παπανδρέου δεν διαπραγματεύεται «διαγραφή» του καταστατικού του κόμματος ? που σημαίνει ότι στηρίζει με απόλυτο τρόπο την εκλογή ηγεσίας από τη βάση και μόνο.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να αποδειχθεί πως οι επιλογές και η πορεία της κυβέρνησής του έφεραν συγκεκριμένο αποτέλεσμα και απέτρεψαν τη χρεοκοπία της χώρας. Πώς; Μένει να απαντηθεί. Από την άλλη πλευρά, όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι για την αρχηγία (οι κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος και άλλοι) συμφωνούν για εκλογή από τη βάση και δηλώνουν ότι αναμένουν τις αποφάσεις του για να τοποθετηθούν...
Με την τρόϊκα
Με τους επικεφαλής της τρόικας είχε χθες ραντεβού ο Γ. Παπανδρέου. Συζήτησαν αναλυτικά για την πορεία του υφιστάμενου προγράμματος αλλά κυρίως για τις προτεραιότητες του νέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε έμφαση στις κινήσεις για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης και για την Ελλάδα επεσήμανε την ανάγκη αναπτυξιακού «Χάρτη».
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ 16/12

Δεν υπάρχουν σχόλια: