Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Κατασκευασμένη η φωτογραφία με τον "ματωμένο" ΚατσιφάραΑυτή είναι η μονταρισμένη φωτογραφία που χρησιμοποίησαν στα blogs για να δείξουν πως ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας... δέχθηκε επίθεση σε καφέ της Αγίου Νικολάου. Το μοντάζ είναι εμφανές, αφού οι δημιουργοί του μάλλον δεν είναι... ειδικοί στο είδος! Αλλωστε παρουσιάζουν τους υπόλοιπους να προχωρούν...
σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια έγραφε:
Με αφορμή αναρτήσεις σε διάφορα ιστολόγια, περί δήθεν επεισοδίου που προεκλήθη σε βάρος του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Σε σχέση με αναρτήσεις κάποιων ιστολογίων περί δήθεν επίθεσης σε βάρος μου έχω να δηλώσω ότι με λυπεί πραγματικά ο τρόπος που ορισμένοι, κόντρα σε κάθε δεοντολογία, επιλέγουν την κατασκευή ‘ειδήσεων' και φημών, με αποκλειστικό σκοπό να πλήξουν την αξιοπρέπεια συνανθρώπων τους. Ποτέ και πουθενά δεν συνέβη τέτοιο ‘επεισόδιο'.
Δυστυχώς, τούτο δεν αφορά μόνο εμένα, αφού πριν λίγες μέρες ζήσαμε όλοι τον ιντερνετικό θάνατο γνωστού Έλληνα συγγραφέα ο οποίος βεβαίως, και ευτυχώς, συνεχίζει να δει και να εργάζεται ανάμεσα μας.
Η διατήρηση ιστολογίων απαιτεί κατά την γνώμη μου υπευθυνότητα, διασταύρωση των ειδήσεων και φυσικά δημοσιογραφική ή έστω απλή κοινωνική δεοντολογία. Ελπίζω στο μέλλον να γίνουμε κατά τι καλύτεροι σ' αυτό. Και αυτό, βέβαια, κανένας νόμος δεν μπορεί να το επιβάλλει παρά μόνο η συνείδηση του καθενός μας».

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ INDYMEDIA
Οπως γράφτηκε στο induymedia ομάδα νεαρών ζήτησε από τον κ. Κατσιφάρα να αποχωρήσει από την καφετέρια και όπως γράφτηκε στο site «αυτός μας αγνόησε επιδεικτικά».
Κατά το site των αντιεξουσιαστών, ακολούθησαν γιουχαρίσματα και ύβρεις και μάλιστα στον «χορό» μπήκαν και κάποιοι μεγαλύτερης ηλικίας που αγανακτισμένοι από τις πενιχρές τους συντάξεις εκμεταλλεύτηκαν το «μπούγιο» που είχαν δημιουργήσει οι νεαροί και άρχισαν να «στολίζουν» τον κ. Κατσιφάρα με διάφορα «κοσμητικά επίθετα».
Ο κ. Κατσιφάρας φέρεται πως δεν είπε το παραμικρό, και συζητούσε με φίλο του και τότε κάποιος εκσφενδόνισε ένα γιαούρτι προς την πλευρά του. Τότε -κατά το site- έφθασαν στο σημείο κάποιοι προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα. Οι νεαροί επιτέθηκαν, απομόνωσαν τους φίλους του πρώην υφυπουργού, οι οποίοι μάλιστα δεν έδειξαν διατεθειμένοι να έρθουν σε σύγκρουση με τους νεαρούς και τότε κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους όρμησαν στον Περιφερειάρχη και άρχισαν να του πετούν τασάκια και καρέκλες. Δεν έλειψαν όμως και οι αψιμαχίες. Όταν κάποιος πήγε να παρέμβει, νεαρός του επιτέθηκε και τον χτύπησε στο πρόσωπο προκαλώντας του τραυματισμό. Ο πολίτης έφυγε, ενώ οι νεαροί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και κάποιοι να βρίζουν. Ολα τα παραπάνω περιγράφονται στο athens.indymedia αλλά με χαρακτηρισμούς όπως "πασκοκόσκυλα" κλπ

ΠΗΓΗ patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: