Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία εργαζομένων στην ειδική αγωγή ατόμων ΑΜΕΑ στο Υπ. Υγείας



Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 4 εως 8 μήνες και λένε πως τα 40 κέντρα υποστήριξης και αποκαταστάσης ΑΜΕΑ κινδυνεύουν να κλείσουν λογω της δραματικής μείωσης των κονδυλίων.


Η κατάρευση του κοινωνικού κράτους λογω της οικονομικής κρίσης ειναι πλέον πραγματικότητα.

Περίπου 1.000 άτομα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην ειδική αγωγή διαμαρτύρονται έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Κηφισίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι από 4 έως 7 μήνες ενώ  όπως καταγγέλουν υπάρχουν απολύσεις και εργασιακή ανασφάλεια με την απειλή της εργασιακής εφεδρείας, σε χώρους που όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος αλλά υπάρχουν τραγικές ελλείψεις. 

Οι εργαζόμενοι λένε πως τα 40  Κέντρα  εκπαίδευσης - στήριξης και αποκαταστάσης ΑΜΕΑ απειλούνται με κλείσιμο καθώς τα τελευταία χρήματα που έφτασαν από την κρατική και περικομμένη κατά 50% επιχορήγηση ήταν τον Ιούνιο του 2011 και από τότε είναι αποκλεισμένα από κάθε άλλη χρηματοδότηση μέχρι το τέλος του έτους. 

Οι φορείς προχωρούν σε περικοπές παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση περίπου 15.000 οικογενειών των ΑΜΕΑ που αναγκάζονται να πληρώνουν εισφορές με την μορφή δωρεάς για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: