Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αντιμνημονική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ


1. Η επιτροπή γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι στην κόψη ενός παγκόσμιου καθοδικού οικονομικού κύκλου και πεδίο «ενδοκαπιταλιστικών διεργασιών». Γνωρίζουμε όμως ότι είναι πολιτική επιλογή τόσο η παραδειγματική καταστροφή της όσο και η διάσωση της ή νεφελώδης ημιύπαρξη της.
Η επιτροπή γνωρίζει ότι η πολύ βαθιά καταστροφή κεφαλαίων πόρων, πλούτου, επιχειρήσεων, η εξαθλίωση ολόκληρων γενεών στον καπιταλισμό δημιουργεί νέες αγορές και «ευκαιρίες», «πεδία», «φιλέτα» και «δυνατότητες».

Η επιτροπή γνωρίζει όμως ότι όλη αυτή η καταστροφή στην Ελλάδα οδηγεί σε brain drain, αφελληνισμό και απελπισία, ενώ αφήνει απροστάτευτο τον δημόσιο πλούτο, με μόνους τελικά ωφελημένους όσους είναι αρκετά ισχυροί ώστε να στέκονται εκτός της καταστροφής που βιώνουμε.
Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι πολιτική επιλογή της Ελληνικής άρχουσας τάξης.
Η επιτροπή λαμβάνοντας ορμή από τις αρχές της δικαιοσύνης, της φιλανθρωπίας, της Εθνικής ανεξαρτησίας και τον ήλιο τον νοητό, απαρτιζόμενη, από μέλη στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, σοσιαλιστές σύγχρονους των ευρωπαίων συντρόφων μας, βρίσκεται σε άρνηση να αποδεχτεί ως μοιραία την παρούσα κατάσταση της χώρας και τον λαό μας χαρακτηριζόμενο ως ανάξιο και άρα δικαίως τιμωρούμενο με τέτοια δεινά.
Για την επιτροπή είναι αδύνατον να σκεφτεί και πολύ περισσότερο να παρακολουθεί απαθής και αδιάφορη την καθοδηγούμενη από Έλληνες πορεία της Ελλάδος σε ακόμη έτος ύφεσης και καταστροφής, αλλά και των εκ ευρωπαίων εταίρων μας εκπορευόμενο «οικονομικό κανιβαλισμό» με θύμα την χώρα μας.
Για την επιτροπή το μνημόνιο το PSI και το PSI plus δεν είναι ούτε η «σωτηρία», ούτε επιτυχία, ούτε η «λύση» η οποία περικλείει δόξα και τιμή στους φέροντες αυτή.
Για την επιτροπή όλα αυτά είναι ο τρόπος για μοιρασιά των ζημιών μεταξύ των δανειστών μας. Τρόπος μοιρασιάς ζημιών ο όποιος επιβλήθηκε στην χώρα όταν εξ αιτίας του μνημονίου το χρέος έγινε μη βιώσιμο. Δεν μας αξίζουν αυτά τα πράγματα.
Η επιτροπή γνωρίζει ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος αλλά το επιστέγασμα μιας παταγώδης αποτυχίας η οποία παρουσιάστηκε τελικά ως πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ Παπανδρέου παρουσίασε το μνημόνιο προς την Ελληνική κοινωνία ως μέσο διασφάλισης μισθών και συντάξεων και προς την άρχουσα τάξη ως παράθυρο ευκαιρίας.
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου πυροδότησε και καλλιέργησε επί μακρού κλίμα ανασφάλειας στα λαϊκά στρώματα και έδωσε πολιτική νομιμοποίηση στους γνωστούς κρατικοδίαιτους παρογκόβιους της Ελληνικής οικονομίας ώστε να βάλουν χέρι στον απαξιωμένο δημόσιο πλούτο, στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στις συντάξεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στα ώριμα δικαιώματα των εργαζομένων.
Για αυτό το λόγο το μνημόνιο στηρίχτηκε με πείσμα από σύσσωμη την ελληνική άρχουσα τάξη, δημοσιογράφους διανοητές και πολιτικούς άλλων χώρων.
Η επιτροπή γνωρίζει ότι λύση δεν είναι τα κουρέματα η μείωση των ελλειμμάτων και η βιωσιμότητα του χρέους μέσω της λιτότητας. Αυτά είναι ασπιρίνες σε ένα καρκινοπαθή. Η επιτροπή γνωρίζει ότι ούτε είναι λύση οι επενδύσεις της παράγκας των 5-10 γνωστών κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, οι διάφοροι εμίρηδες και πλούσιες θειες από την Αμερική, καθώς αυτοί είτε αποτελούν σενάρια το παλιού ελληνικού κινηματογράφου ή θα εκμεταλλευτούν τα απαξιωμένα πεδία στα οποία συντελείται σήμερα η μεγάλη εθνική καταστροφή.
Η επιτροπή θέλει να σταματήσει την καταστροφή σήμερα, και θεώρει λύση την εκ νέου ανάπτυξη, τη στήριξη, το πλάτεμα και το βάθεμα μιας ελληνικής παραγωγικής βάσης. Την στήριξη του μικρομεσαίου καινοτόμου παραγωγού και του νέου επιχειρηματία, την στήριξη της ποιοτικής αγροτιάς, της μεταποίησης της μικρής και μεσαίας βιοτεχνίας, της εξαγωγικής δραστηριότητας Την στήριξη χιλιάδων μικρών και μεσαίων μονάδων του Τουρισμού και της επιχειρηματικότητας και όχι των 5-10 παραγκόβιων. Για όλα αυτά εδώ και πολλά χρόνια δεν είδαμε τίποτα.
Για εμάς είναι πρώτα και πάνω από όλα η Ελλάδα και οι έλληνες. Πάνω και πέρα από την Ευρώπη η την ευρωζώνη! Έλληνες πάνω στο πείσμα τον ιδρώτα και το χαμόγελο των οποίων μπορούμε βάσιμα να στηριχτούμε και πάλι ως εθνος.
3.Η Επιτροπή επικαλούμενη την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κάνει έκκληση στην φιλανθρωπία των ευρωπαίων ηγετών και πολιτών και τα αισθήματα κοινότητας που μας οδήγησαν μακριά από τους μεγάλους πόλεμους. Η επιτροπή κάνει έκκληση και τους καλεί να πάψουν να δρουν εναντίων ενός λαού θεωρητικά εταίρου τους. Να πάψουν να βλέπουν έναν εταίρο ως άξιο τιμωρίας ή την χωρά μας ως πεδίο ευκαιριών και πλουτισμού. Να μας δουν ως μια χώρα που χρήζει άμεσης βοήθειας και υποστήριξης για να προχωρήσει σε παραγωγική ανασυγκρότηση και σε τεράστιες αλλαγές στο πολιτικό της προσωπικό, στο κράτος, στην παράγκα των επιχειρηματιών και στο φεουδαρχικό κομματικό σύστημα.
Η επιτροπή κάνει έκκληση στους απανταχού Έλληνες και ευρωπαίους συντρόφους μας στους απανταχού φίλους των ελλήνων, και στην Βάση του ΠΑΣΟΚ να βοηθήσουν ή να στρατευτούν σε βοήθεια της Ελλάδας και του δοκιμαζόμενου λαού της πλαισιώνοντας την Αντιμνημονιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ.
Στόχοι:
Με τελικό στόχο την επιστροφή στην Δημοκρατία, στην λαϊκή κυριαρχία, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ευρωπαϊκή κοινότητα ισότιμων εταίρων η Αντιμνημονιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται ενώπιων όλων ότι:
Θα πορευτεί υποδαυλίζοντας την τάση κοινωνικής απελευθέρωσης και αυτό-οργάνωσης απευθυνόμενη και στηριζόμενη στην συγκλονιστική οργάνωση της βάσης του ΠΑΣΟΚ - πάντα ανοιχτή σε συνεργασίες με συνοδοιπόρους του αντιμνημονίου-
Θα βρεθεί με πλήρη μέτωπο απέναντι στα σχέδια των βαρόνων, των τζάκιών, στα επίθετα, στην ηγετική ομάδα των κηπουρών, στην ηγεσία, απέναντι στο lifestyle στους επαγγελματίες πολιτικούς, στους μηχανισμούς, στις δελφινομαχίες μεταξύ όσων έφεραν την χώρα μας σε αυτή την θέση και που είναι ευρύτερα γνωστοί σήμερα ως «μνημονιακοί».
Η επιτροπή εξ ονόματος σας δεσμεύεται να πράξει το ανθρωπίνως δυνατό ώστε
α. Με πολιτικές παρεμβάσεις και σφιχτή συνοχή να διεκδικήσει την κατοχύρωση της παρουσίας όλων σας στο Κόμμα σε κάθε επίπεδο ώστε να επέλθει η οργανωμένη γνήσια απροκάλυπτη πλήρη εκπροσώπηση των αντιμνημονιακών λαϊκών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας με το λόγο τις σπουδές και την πολιτική αρματωσιά του μας αρκεί η φωνή του κίνημα.
β. Να ορίσει την αντιμνημονικη ατζέντα -πήχη και να ανοίξει το διάλογο για την χώρα μας που θα οδηγήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Ένας διάλογος που σήμερα είναι απευκταίος μεταξύ των βουλευτών και των αποκαλούμενων στα media «πρωτοκλασάτων» κα δελφίνων. Όλων αυτών που απεργάζονται ένα απαλλαγμένο από αντιμνημονική ρητορική εσωκομματικό εκλογικό περίπατο, σε ένα μικρό ίσως ΠΑΣΟΚ εύκολο στην χειραγώγηση από την παράγκα των επιχειρημάτων μιντιαρχών.
Ένα σχέδιο που θα οδηγήσει έναν εξ αυτών στην ηγεσία του κινήματος, τους υπολοίπους παρακοιμώμενους στις κορυφές του κινήματος και του κράτους και την παράγκα στην λαφυραγώγηση δημοσίου πλούτου. Μέσο αυτού του σχεδίου ευελπιστούν στην μονιμοποίηση του ΠΑΣΟΚ στο στρατόπεδο του Μνημονίου και στην πάνδημη σιωπή μεταξύ μας ώστε με ησυχία να κάνουν την δουλειά τους.
Πείτε σε όλους ότι αυτό το σχέδιο είναι νεκρό. Για εμάς η μόνη θέση για τους μνημονιακούς είναι σπίτι τους ή τουλάχιστον εκτός ΠΑΣΟΚ.
γ. Να καταθέσει όταν έρθει η ώρα πρόταση για την Ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η οποία αφού θα κριθεί μεταξύ όλων των συμμετεχόντων σε κάθε επίπεδο ή βαθμό εμπλοκής στην Επιτροπή, θα κατατεθεί στον υποψήφιο ώστε να γίνει αποδεκτή και να περπατήσει. Αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποιες διεργασίες για το πρόσωπο αλλά όχι τελικές ή ανακοινώσιμες καθώς τυχών τέτοια ενεργεία θα οδηγούσε στο πολιτικό κάψιμο της υποψηφιότητας
3.Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι μια δήλωση ενός κορυφαίου Το ΠΑΣΟΚ είμαστε εμείς και θα το δείτε στις κάλπες.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μιλά με επιστολές, με αρθρογραφία, μέσω παραθύρων αλλά στα όργανα, στις ΝΕ, στις Τοπικές και στο συνέδριο του. Ο διάλογος για την παραγωγή πολιτικής οφείλει να γίνεται μεταξύ ΠΑΣΟΚΩΝ στην βάση και στα Όργανα. Η πολιτική δεν συνδιάμορφώνεται με την Τρέμη και τον Τσιμα η τον Χατζηνικολάου.
Για την επιτροπή η πολιτική παράγεται στο κόμμα ανακοινώνεται στα media και πολεμάς για αυτήν όταν βρεθείς αντιμέτωπος με την Τρεμη τον Τσιμα ή τον Χατζηνικολάου.
Η επιτροπή βεβαιώνει πως δεν έχει καμία επαφή και δεν δουλεύει για κανέναν εκ των σημερινών υπουργών ή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά αποτελεί γνήσια έκφραση της βάσης του ΠΑΣΟΚ και έτσι θα παραμείνει.
Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Αντιμνημονική επιτροπή ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από Μη «επωνύμους» ή διάσημους συντρόφους επιθυμεί να παραμείνει πλήρως ανώνυμη καθώς δεν έχει στόχο να αναδείξει κάποιους από τους ιδρυτές της ως «στελέχη» στο κόμμα ως βουλευτές η στελέχη του κράτους. Μας κινητοποιεί ο ρομαντισμός μας και όχι η θεσιθηρία. Δεν επιθυμούμε κανένα διάλογο με πρωτοκλασάτους «στελέχη» η τυχών προσπάθεια κατευνασμού μας και εκμετάλλευσης της πιθανής επιρροής μας. Η επιτροπή είναι ανάμεσα μας αλλά θα παραμείνει ανώνυμη δουλεύοντας για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας πολιτική σκέψη και στηρίζοντας όλους όσους την πλαισιώσουν με όλες τις δυνάμεις τις οποίες διαθέτει. Η επιτροπή δεν είμαστε εμείς αλλά εσείς.
Μέσω της ιστοσελίδας στο Facebook και ενός blog θα δημιουργηθεί ευελπιστούμε να οδηγηθούν τα μέλη μας στην συγκρότηση Τοπικών αντιμνημονιακων οργανώσεων όπου θα εμφανιστούμε όλοι (ιδρυτές και μελή) χωρίς την ιδιότητα του ιδρυτή και ίσοι μεταξύ ίσων. Δεν πουλάμε την φάτσα μας αλλά κοινοποιούμε τις ιδέες μας.
Και έτσι θα παραμείνει εσαεί και κάνεις μας δεν θα εκμεταλλευτεί πολιτικά αυτή την στιγμή και κανείς σας δεν θα μάθει ποτέ ποιοι ήταν οι ιδρυτές της Αντιμνημονιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ.
Είμαστε όμως γύρω σας! Στους χώρους δουλειάς. Είμαστε μέσα στο 19% της ανεργίας και μέσα στο 45% ανεργίας στους νέους. Είμαστε μέσα στους απολυμένους, κάτω στα ορυχεία της ΔΕΗ, ζούμε στα χωριά στο θεσσαλικό Κάμπο, διδάσκουμε στις αίθουσες λυκείων της Λαμίας δουλεύουμε στις ψαρότρατες του Αιγαίου, στα λιμάνια, στους ελαιώνες της Κρήτης στα σιτοχώραφα του Έβρου. Είμαστε στα κινήματα στο συνδικαλισμό στις πλατείες, στις απεργίες, στο κόμμα Είμαστε η βάση διαδώστε το παντού μας πως φτιάχνουμε κίνημα.
Για την επιτροπή
Πελοπόννησος Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011!

Δεν υπάρχουν σχόλια: