Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΕΜΥ: Βροχές το απόγευμα στην Αττική


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Αττική αναμένονται βροχές από το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας το βράδυ, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Βροχοπτώσεις αναμένονται το βράδυ και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. 


Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται βροχές, πιθανώς καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες και από το βράδυ χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ώς 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 ώς 19 βαθμούς. 

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. 

Για τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες και χιόνια αναμένονται στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. 

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. 

Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 


ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: