Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συρία: Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις σφαγές αμάχων ζητά η αντιπολίτευση

Συρία: Παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις σφαγές αμάχων ζητά η αντιπολίτευση

Το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, στο οποίο ανήκουν οι περισσότερες οργανώσεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε σήμερα την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και του Αραβικού Συνδέσμου για να συζητηθούν οι πρόσφατες "σφαγές" που διέπραξαν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ.

"Μετά τις φρικτές σφαγές του καθεστώτος αλ Ασαντ εναντίον άοπλων πολιτών ειδικά στα όρη Ζαουίγια, στην Ιντλέμπ και στην Χομς", το Εθνικό Συμβούλιο ζητεί να συνεδριάσει επειγόντως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.
"Το Συμβούλιο επιθυμεί να συνεδριάσει επειγόντως ο Αραβικός Σύνδεσμος για να καταγγείλει τις φρικτές σφαγές και να συνεργαστεί με το Συμβούλιο Ασφαλείας για να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας των αμάχων", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Επίσης η συριακή αντιπολίτευση ζητεί να εκδοθεί ανακοίνωση στην οποία θα καταγγέλλεται ότι "στις περιοχές αυτές--Ζαουίγια, Ιντλέμπ και Χομς--διαπράττεται γενοκτονία μεγάλης κλίμακας" και απευθύνει έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό και σε άλλες οργανώσεις να επέμβουν και να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια.
Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 48 ώρες στις ζώνες αυτές.
Ημερησία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: