Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Παραμύθια τα περί υπογραφής συμφωνίας με την Ελβετία για το κτύπημα της φορολογικής απάτης, σύμφωνα με την Ελβετίδα Υπουργό Οικονομικών!



Της Μαριάννας Τσήπα

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός μας.
Μια ερώτηση του Ιωσήφ Ζησιάδη στην Ελβετική Βουλή τον Ιούνη του 2011 και μια συνέντευξη του στην εκπομπή "Έρευνα" του κ. Παύλου Τσίμα (Mega), που ξεγύμνωνε το σαθρό πολιτικό σύστημα, έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί ως προπαγανδιστικό κυβερνητικό όπλο, ώστε να εμφανιστούν οι πολιτικοί ως αθώες περιστερές, ως αμόλυντες παρθένες και υπερασπιστές της τιμιότητας και διαφάνειας.
Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Β. Αργύρης, μετά από τα μεγάλα κούφια λόγια του κ. Πετσάλνικού που απειλούσε θεούς και δαίμονες, συνεντευξιαζόμενος (3 Δεκέμβρη) στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη, τόνιζε μεταξύ άλλων (3:37 του ηχητικού): «Έχει γίνει αυτή η συμφωνία. Έχει γίνει το 2010 η συμφωνία που επικαλείται ο κ. Ζησιάδης…».
Σ’ αυτή τη χώρα δεν έχουν καταργηθεί απλώς το Σύνταγμα και οι Νόμοι -οι δικοί τους Νόμοι-, αλλά ανερυθρίαστα οι πολιτικοί ταγοί λένε ψέματα θεωρώντας τον ελληνικό λαό ως πρόβατα στο κοπάδι τους. Αναρωτιόμαστε πως ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Β. Αργύρης, μετα την αποκάλυψή μας, θα μπορεί ν’ ανακοινώνει με σοβαρότητα τα «πόθεν άσχες» των βουλευτών, όταν δεν είναι (;) σε θέση να σιωπά όταν δεν γνωρίζει, ή να λέει ψέματα χωρίς ντροπή;
Άραγε θα ζητήσει μια συγνώμη; Τι θα απαντήσει στον Γιώργο Κουμιώτη ("Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου), όταν έχει συλληφθεί «κλέπτοντας οπώρας»;
Μια Ερώτηση του Ελβετού Βουλευτή των Πράσινων Müller Geri και η απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας Eveline Widmer-Schlumpf, κάνει όλους μας να σκεφτούμε πως κόρακας, μάτι κοράκου δεν βγάζει.
Μια έστω κακή συμφωνία -ποιος μπορεί αναμένει καλή συμφωνία με τέτοιους πολιτικούς ταγούς της ντροπής;- κτυπήματος της παράνομης φοροδιαφυγής στην Ελβετία, έστω μια κακή συμφωνία για λίγα ψωροευρώ, θα υπογραφεί όταν κολλητοί και πολιτικοί θα έχουν ήδη «ασφαλίσει»-μεταφέρει τις όποιες αφορολόγητες καταθέσεις τους σε νησιά του Ειρηνικού και σε offshore.
Συνεπώς τα περί «πόθεν έσχες» και δηλώσεις βουλευτών για ανοίγματα λογαριασμών στην Ελβετία ήταν, είναι και παραμένουν προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση.
Ντροπή!
Αναμένοντας βουλευτές της αριστεράς (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) να ξεσκεπάσουν και να απαιτήσουν επίσημη συγνώμη από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ, παραθέτουμε τις σημερινές ερωτήσεις και απαντήσεις που δόθηκαν στην Βουλή της Ελβετίας:

Ερώτηση του Müller Geri:
"Στις 17 Ιουνίου 2011, οι Ομοσπονδιακές Βουλές ενέκριναν την σύμβαση αποφυγής διπλής φορολόγησης με την Ελλάδα, προκειμένου να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή και την απάτη. Γνωρίζει η Ομοσπονδιακή Βουλή γιατί η Ελλάδα δεν έχει ακόμη κυρώσει τη συμφωνία; Η Ερώτηση τίθεται επειδή υποστηρίζεται από την ελληνική πλευρά ότι χρήματα φορολογουμένων τα διαχειρίζεται η Ελβετία."
Απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας Eveline Widmer-Schlumpf:
"Από την Ελλάδα δεν είναι δυνατή η κύρωση εντός του 2011. Μετά την κυβερνητική αλλαγή που έλαβε ήδη χώρα, πρέπει το νέο υπουργικό συμβούλιο εκ νέου να δρομολογήσει την κύρωση, κάτι που ως σήμερα δεν έχει συμβεί!"
 Ακολουθούν σχετικές αναρτήσεις με το θέμα:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Η Ελβετία επιθυμεί τη φορολόγηση κεφαλαίων που κατάθεσαν έλληνες στις ελβετικές τράπεζες, αλλά ή Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία επίσημη κίνηση!  (21 Ιούνη 2001)
Θέμα στον ελβετικό τύπο η Ερώτηση του βουλευτή Ζησιάδη στην Υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας…   (21 Ιούνη 2011)
Μια αποκάλυψή μας έγινε θέμα στη βουλή…  (28 Ιούνη 2011)
“Επικοινωνιακά” τερτίπια του Πετσάλνικού, που δεν απαντάει γιατί από το 2005 η βουλή δεν θεσμοθέτησε συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης…  (2 Δεκέμβρη 2011)
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Ευ. Αργύρης, απάντησε, από ραδιόφωνο του Βόλου, στον κ. Ζησιάδη (Ηχητικό) - 3 Δεκέμβρη 2011
Η αποκλειστική αποκλειστική συνέντευξη του Ιωσήφ Ζησιάδη στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία"... (4 Δεκέμβρη 2011)
O Ιωσήφ Ζησιάδης στο Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα...   (βίντεο) 
O Ιωσήφ Ζησιάδης στο Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα… (φωτορεπορτάζ) 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: