Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι εναντίον όλων στο υπουργικό




Η αποτυχία της εφεδρείας έχει δημιουργήσει διάχυτο εκνευρισμό στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Οι μισοί υπουργοί τα έβαλαν με τον Δημήτρη Ρέππα παρουσία του Λουκά Παπαδήμου. Θεωρούν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως υπεύθυνο για την αναποτελεσματικότητα του μέτρου. 
Πιο συγκεκριμένα, στο υπουργικό συμβούλιο οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Μάκης Βορίδης και η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσαν ότι το μέτρο της εφεδρείας απέτυχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας φέρεται να είπε ότι «όλοι έχουμε ευθύνη. Έχουμε πέσει έξω στους στόχους και από τώρα πρέπει να ορίσουμε τους στόχους του 2012 για να μην έχουμε τα ίδια».

Από την πλευρά του ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τάχθηκε κατά των οριζόντιων μέτρων και να χαρακτήρισε λάθος την εφεδρεία. «Πρέπει να κάνουμε διαρθρωτικές παρεμβάσεις το μέτρο της εφεδρείας ήταν λάθος. Πόσο μάλλον οι οριζόντιες παρεμβάσεις» φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Ρέππας άφησαν αιχμές για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που έγινε επί θητείας του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος δεν ήταν παρών στο υπουργικό συμβούλιο

Ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι το μέτρο δεν αφορά ένα μόνο υπουργείο και πρέπει όλοι οι υπουργοί να λειτουργήσουν με επιτροπές αξιολόγησης για να αποδώσει το μέτρο

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης φέρεται να εκτίμησε ότι ο αριθμός των εφέδρων ενδέχεται να φτάσει τους 10.000 αλλά δεν υπάρχει άλλη «δεξαμενή». Πρέπει να συνεννοηθούμε με την τρόικα να δούμε τι άλλο θα μας ζητήσει, είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Δημήτρης Ρέππας.

Λίγο αργότερα ο κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας απάντησαν ότι η απογραφή των υπαλλήλων δεν έγινε με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών και αν κάποιος έχει ευθύνη είναι το υπουργείο Οικονομικών. 
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: