Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Στις 21 Μαΐου ανοίγει ο χορός των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 
Στις 21 Μαΐου αναμένεται να αρχίσει ο εξεταστικός μαραθώνιος για τους περίπου 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, που θα διεκδικήσουν μια θέση στα ΑΕΙ. Σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας αποφασίσθηκε τα μαθήματα στα Λύκεια να ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου, ενώ στα Γυμνάσια στις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν στις 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας και οι ημέρες των εξετάσεων των υπολοίπων πέντε μαθημάτων θα οριστούν ανά διήμερο.
Περί τις 10 Ιουνίου θα αρχίσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ περί τις 15 Ιουνίου θα οργανωθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Περί τις 20 με 25 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στα έξι υποχρεωτικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα λαμβάνουν τις Βεβαιώσεις Πρόσβασης στα ΑΕΙ, ενώ θα οριστικοποιούν και τα μηχανογραφικά τους δελτία με τη σειρά κατάταξης των σχολών στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν.
Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: