Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για χρέη προς το Δημόσιο 66χρονος έμπορος


Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 66χρονος έμπορος ειδών υγιεινής, ο οποίος συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 19,3 εκατ. ευρώ.Ο 66χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας «ΒΙΕΚΑ ΑΕ», που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο εντολέας του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αποκάλυψε ότι αποπειράθηκε πριν από δύο μέρες να αυτοκτονήσει. 


Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χωρίς αναστολή, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αυτή είναι η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρέη του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο οποίος κατά το παρελθόν εμφανιζόταν ως χορηγός ομάδων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, μέσω της εταιρείας του και το διακριτικό τίτλο «Φιόρε ντι Μπάνιο», ανέρχονται στο ποσό των 19.333.927,62 ευρώ. 

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 66χρονος απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της πόλης. Κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης για υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά μετά την επιβολή της ποινής των επτά ετών, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Μάλιστα, σε άλλη δίκη για έκδοση εικονικών τιμολογίων πλησίασε δύο εφοριακούς και τους έδωσε «φακελάκι», ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, για να καταθέσουν ευνοϊκά στοιχείο στο δικαστήριο. Ο ίδιος, όμως, κατήγγειλε το περιστατικό στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. που συνέλαβαν τους εφοριακούς με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο ένας από αυτούς καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 10 μηνών, με αναστολή, ενώ ο δεύτερος αθωώθηκε. 
athina984.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: