Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ψύχραιμη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ζητά ο Χ. Παπουτσής



Ψύχραιμη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ζητά από τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
"Το πεδίο της ασφάλειας δεν προσφέρεται για άσκηση δημαγωγίας. Μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία έχει η εκτεταμένη προβολή των εγκληματικών πράξεων και η συστηματική αποσιώπηση των συνεχών επιτυχιών των διωκτικών αρχών και των δυνάμεων ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται το κλίμα του φόβου και της ανασφάλειας, που επηρεάζει τη ζωή όλων μας", τονίζει ο κ. Παπουτσής.
Ο υπουργός ερμηνεύει την αύξηση της εγκληματικότητας ως αποτέλεσμα της "εκρηκτικής συγκυρίας" πρωτόγνωρων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, σημειώνοντας πως "η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται κατακόρυφα σε όλες τις χώρες που πέρασαν από κατάσταση χρεοκοπίας και διεθνούς δημοσιονομικής επιτήρησης".
Υπεραμύνεται, δε, της δράσης των αστυνομικών υπηρεσιών, την οποία χαρακτηρίζει "συνεχή" και "αδιάλειπτη".
"Η αποτελεσματικότητα είναι δεδομένη και αποδεικνύεται από τη ραγδαία αύξηση των συλλήψεων των δραστών και την εξάρθρωση μεγάλων κυκλωμάτων ληστειών", τονίζει και καταλήγει:
"Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη όχι μόνο για την πορεία της οικονομία μας αλλά και για την πορεία μας ως χώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, επιδεικνύοντας το μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας, να συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: