Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Παπανδρέου: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ή την πρωθυπουργία



Καθοριστικές εξελίξεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί η συνεδρίαση του 17μελούς Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έναρξη κιόλας της κρίσιμης συνεδρίασης ο τέως πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία, αλλά ούτε και για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου είναι σε εξέλιξη.


Η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποτελεί υλοποίηση της πρότασης που είχε καταθέσει ο κ. Παπανδρέου στην συνεδρίαση -με ευρεία σύνθεση- του οργάνου της 27ης Δεκεμβρίου.
 
Στη συνεδρίαση εκείνη είχε πραγματοποιηθεί ευρύτατη και σε βάθος ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου που προέρχονται από το Κίνημα. 

Ταυτοχρόνως, είχε εκφραστεί η υποστήριξη στην κυβέρνηση αυτή και η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ να συμβάλλει στην υλοποίηση των αποφάσεών της και στην ολοκλήρωση της αποστολής της.
 
Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρούν την κυβέρνηση Παπαδήμου ως σημαντική πολιτική τομή στην πολιτική ζωή της χώρας και εκτιμούν ότι η υποστήριξή της - μακράν κομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων - αποτελεί εθνική ευθύνη. 

Η όλη συζήτηση που διεξάγεται στο ΠΑΣΟΚ διέπεται, σύμφωνα με τις απόψεις των στελεχών του Κινήματος προεξάρχοντος του κ. Παπανδρέου, από την ακόλουθη σειρά προτεραιότητας : Πρώτα η χώρα (υπέρβαση κρίσης, μέλλον, προοπτική, νέα περίοδος ανάπτυξης), στη συνέχεια η πορεία της κυβέρνησης, έπειτα η πορεία του ΠΑΣΟΚ (συζήτηση των πολιτικών του, απολογισμός κυβερνητικής διετίας, πολιτική φυσιογνωμία υπό το φως των ευρωπαϊκών εξελίξεων, της κυβερνητικής του θητείας και των νέων καταστάσεων στην Ελλάδα και διεθνώς) και τελευταία η ηγεσία του Κινήματος

ΠΗΓΗ tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: