Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η συγκυβέρνηση Παπαδήμου των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΛΑΟΣ ενέκρινε το άνοιγμα του κλάδου των φορτηγών


Το δρόμο για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου προσαρμογής για την απελευθέρωση του κλάδου των χερσαίων μεταφορών ανοίγει η σχετική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, το οποίο πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη. 




Η διάταξη θα κατατεθεί την Τρίτη στην Βουλή, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί εάν θα ψηφιστεί με την διαδικασία του επείγοντοςή του κατεπείγοντος.



Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι κατά τη διάρκεια του Υπουργικού υπήρξε συμφωνία των κομμάτων ώστε να διευθετηθούν άμεσα και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ως «παραδειγματικό» για τη λειτουργία της κυβέρνησης τον τ΄ροπο έγκρισης της εν λόγω διάταξης.



Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πως ο υπουργός Μεταφορών Μ.Βορίδης, υπογράμμισε ως «πυρήνα της διάταξης» για τις χερσαίες μεταφορές τη σύντμηση του μεταβατικού χρόνου ανοίγματος του επαγγέλματος.



Απαντώντας ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, είπε ότι στην διάταξη δεν αντανακλάται και δεν αποτυπώνεται ό,τι συμφωνήθηκε με την ΝΔ. Ο Στ.Δήμας έθεσε μάλιστα, σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το ερώτημα μήπως η όλη διάταξη πρέπει να επανεξεταστεί.



Παρεμβαίνοντας, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό όταν υπάρχει διαφωνία σε ένα άρθρο, τονίζοντας την ανάγκη αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου.


ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: