Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

«Η κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα τηλεοπτικά μέσα μαζικής εμβέλειας κεντρικός στόχος μιας αλλαγής»

metp1
«24 ώρες το 24ωρο πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού»
Με αφορμή την σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΔΟΛ
Δήλωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής 7.1.2012
«Το σίριαλ αλληλοκατηγοριών μεταξύ του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και του ηγέτη του ΔΟΛ εικονογραφούν σε μικρογραφία την έκταση και το βάθος της συνύφανσης του πολιτικού, οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου.

Τα ίδια ακριβώς φαινόμενα σήψης επί κυβέρνησης Καραμανλή, με αποκορύφωμα το σπάσιμο της «ομερτά» που απέκρυβε για χρόνια το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου λόγω της σύγκρουσης υπουργού με ιδιοκτήτη καναλιού, συνεχίσθηκαν επί κυβέρνησης Παπανδρέου και προφανώς συνεχίζονται και σήμερα.
Σήμερα μάλιστα το χαρούμενο φαγοπότι και οι υβριστικοί καυγάδες των πολιτικών και επιχειρηματικών αφεντικών γίνονται με φόντο τους αγώνες και την αγωνία των χιλιάδων πια εργαζόμενων στην ενημέρωση, στον ALTER, στην Ελευθεροτυπία, στον Κόσμο του Επενδυτή, παντού.  
Οι μυστικές συναντήσεις, οι αλληλοεκβιασμοί, τα κόλπα με τα τραπεζικά δάνεια, οι συμμορίες, η μαφιόζικη κουλτούρα, όλα αυτά έχουν αποτελέσει κεντρικό παράγοντα για την παρακμή της χώρας και για την απόκρυψη επί χρόνια της πραγματικότητας από τον λαό που αιφνιδιάσθηκε από την κρίση.
Καμία αλλαγή δεν πρόκειται όχι μόνο να προχωρήσει αλλά ούτε καν να αρχίσει στην Ελλάδα αν δεν μπει τέλος στον έλεγχο της μαζικής ενημέρωσης από κύκλους μεγαλοεπιχειρηματιών.
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής θεωρεί ότι στη δέσμη των κομβικών αιτημάτων για μια ριζοσπαστική ανατροπή –όπως παύση πληρωμών, σύγκρουση με την Ευρωζώνη, εθνικοποίηση τραπεζών – δεν μπορεί παρά να συμπεριλαμβάνεται και η κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας στα τηλεοπτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας.
Στα πλαίσια ενός καινοτόμου, δημοκρατικού, διαφανούς και πολυφωνικού τοπίου ενημέρωσης, που θα αποκλείει και τα μεγάλα συμφέροντα και το κρατικό μονοπώλιο, τα τηλεοπτικά μέσα μαζικής εμβέλειας μπορούν να περάσουν, με συγκεκριμένους κανόνες, στον έλεγχο θεσμών και συλλογικοτήτων, όπως για παράδειγμα πανεπιστήμια, επιστημονικοί σύλλογοι, οργανώσεις εργαζομένων, συνεταιρισμοί δημοσιογράφων.
Εκεί θα μπορούν και ο ΣΕΒ, ο Σύνδεσμος Εργολάβων, η Ένωση Εφοπλιστών να έχουν μια ώρα τη βδομάδα σε ένα κανάλι την εκπομπή με τις θέσεις τους, κι όχι όπως σήμερα, κάποια εξέχοντα μέλη τους να κάνουν επί χρόνια 24 ώρες το 24ωρο πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί τις δυνάμεις της αριστεράς να συντονίσουμε τον αγώνα μας σε αυτούς τους στόχους, πολύ περισσότερο που η αριστερά έχει αποτελέσει πεδίο συνεχών παρεμβάσεων από τα συγκροτήματα τύπου που θέλουν μια αριστερά που μπορεί να γαυγίζει όσο θέλει, φτάνει να μη δαγκώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: