Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

31/03/2012: Eυρωπαϊκή ημέρα δράσης ενάντια στον καπιταλισμό



Κατά τη διάρκεια διεθνούς συνάντησης τον Δεκέμβριο του 2011 στη Φραγκφούρτη, κινήματα και οργανώσεις βάσης, συνδικάτα, από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πολωνία, την Αυστρία και τη Γερμανία αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια κοινή προσπάθεια ενάντια στον καπιταλισμό, στο πλαίσιο της τρέχουσας κρίσης. 
Στις 31 Μαρτίου, θα υπάρξει μια «Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης ενάντια στον καπιταλισμό», με ταυτόχρονες διαδηλώσεις σε αυτές τις χώρες, με την ένδειξη "M31" Οι .διαμαρτυρίες θα είναι ενάντια στην νεοφιλελεύθερη και αντιδημοκρατική επιβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η αντικαπιταλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν θέλουν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα κατά της λήψης περαιτέρω μέτρων λιτότητας, που κυρίως προωθείται από τη Γερμανία, στις πλάτες των εργαζομένων, των ανέργων, τους φοιτητές και τους μετανάστες. "Διαμαρτυρόμαστε κατά της εθνικιστικής προπαγάνδας που στοχεύουν wageworkers στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, και κατά της στρατιωτική bulkheading ΕΕ σχετικά με τα σύνορά της. Εναλλακτικά, οι διοργανωτές του M31 κάνουν έκκληση για τη διακρατική αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση των ατόμων που πλήττονται από τις περαιτέρω περικοπές, τις ιδιωτικοποιήσεις και την καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει αποτελεσματική διακρατική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, τα συνδικάτα, τους ανέργους και τους μετανάστες. Αν θέλουμε αυτό να αλλάξει, θα έχουμε να το κάνουμε μόνοι μας τονίζουν οι οργανωτές.
Η διεθνής ημέρα δράσης όπως γράφουν προαναγγέλλει την άνοιξη για μια προσεχή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αριστεά και τις οργανώσεις βάσης, τα συνδικάτα, και αποτελεί την αρχή για  την προετοιμασία περαιτέρω διαμαρτυριών όλο το 2012. 
Οι οργανωτές   προσκαλούν τα συνδικάτα και τις οργανώσεις να ενωθούν στο M31.
Παρακαλείστε να λάβετε υπόψη το αίτημά μας για δράση στο www.march31.net . Θα είναι χαρά μας να απαντήσουμε σε κάθε αίτημα ή πρόταση καταλήγουν.
Ας ξεκινήσουμε! "

Δεν υπάρχουν σχόλια: