Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Γιούχαραν τον Αρχιεπίσκοπο


Σε δύσκολη θέση ήρθε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχθηκε αμέσως μετά το τέλος της δοξολογίας για τα Θεοφάνια στον Πειραιά. 


Οι πιστοί τον καλούσαν να μιλήσει στους κυβερνώντες, να σταθεί δίπλα τους. «Βγες να μιλήσεις Ιερώνυμε. Πάρε επιτέλους θέση» του έλεγαν οι πολίτες έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. «500 ευρώ παίρνουμε, πες κάτι, στήριξε μας» του φώναζαν από μακριά καθώς η προσωπική του ασφάλεια αλλά και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεπαν να τον πλησιάσουν. 

Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε προς στιγμή να χάνει την ψυχραιμία του και απάντησε μη μπορώντας να κρύψει την ενόχληση του. «Από λόγια χορτάσαμε τόσα χρόνια. Πράξεις χρειάζονται»

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Ιερώνυμος έριξε τους τόνους και δήλωσε πως «ο κόσμος είναι κουρασμένος και πρέπει να σταθούμε δίπλα του».

Οι παραινέσεις των πιστών προς τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να πάρει θέση είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει με τέτοια ένταση. 

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι έξω από την Μητρόπολη του Πειραιά αναπολούσαν τον μακαριστό Χριστόδουλο. «Θα είχε αντιδράσει τελείως διαφορετικά. Θα είχε πάρει θέση από την πρώτη στιγμή. Θα μας βοηθούσε» μονολογούσαν. 

Εκείνο που τονίζει ο κ. Ιερώνυμος σε όσους του θέτουν διαρκώς το θέμα της πιο έντονης παρέμβασης τους απαντά: «Εγώ Χριστόδουλος δεν είμαι. Είμαι διαφορετικός χαρακτήρας. Με τον διάλογο μπορεί να καταφέρεις περισσότερα». 

Μέχρι στιγμής η Αρχιεπισκοπή έχει διπλασιάσει τα συσσίτια προς τους άπορες οικογένειες, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε και το κοινωνικό παντοπωλείο. Οι δράσεις θα συνεχιστούν από την πλευρά της εκκλησίας μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.


Πηγή:www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: