Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΩΡΑ για αυτόνομη παραγωγή ενέργειας


Τα νέα χαράτσια, μέσω της ΔΕΗ, θα αφαιμάξουν πάνω από το 20% του εισοδήματος των καταναλωτών!


DEIΩΡΑ για οικοαυτάρκεια από τους ενεργούς πολίτες. Δημιουργία ομάδων και Κοινοτήτων εργασίας και Ζωής!

Στην 9η κατά σειρά αύξηση μέσα σε ένα χρόνο προχώρησε η ελεγχόμενη από την παγκοσμιοποίηση ΔΕΗ. Αύξησε τυπικά το κόστος αγοράς ρεύματος από τους καταναλωτές της έως και 15%. Αλλά αν υπολογίσουμε την μετάπτωση του κόστους ενέργειας στην αύξηση των τιμών των προϊόντων, τε η αρπαγή από το εισόδημα των καταναλωτών υπερβαίνει το 20%!


Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το νέο τιμοκατάλογο της ΔΕΗ, που όμως πρέπει να τον συμπληρώσετε με ένα επιπλέον 3%, που αυξάνεται το ειδικό τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), που παραλείπεται επίτηδες για να φανούν μικρότερες οι αυξήσεις! Όμως πάνω από 10% είναι οι αυξήσεις στη παροχή ενέργειας στους μικροεπαγγελματίες, με αποτέλεσμα μία μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής τους.

Ο δημοτικός φωτισμός αυξάνεται σημαντικά και ξεπερνά το 17%! Η αύξηση του Φωτισμού Οδών & Πλατειών θα περάσει στα νοικοκυριά μέσω των δημοτικών τελών.

DEIΤο πόσο η παγκοσμιοποίηση, μέσω των κυβερνητικών αποφάσεων, επέβαλε τις αυξήσεις, φαίνεται από την ανακοίνωση της ΔΕΗ. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη ΔΕΗ, οι αναπροσαρμογές έγιναν λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές αυξημένες δαπάνες για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ηλεκτρικής ενέργειας. Από τη μεση αύξηση των λογαριασμών των πελατών Χαμηλής Τάσης κατά 9,2% μόνο το 1,1% αναπληρώνει μέρος της αύξησης των κοστολογικών δαπανών της ΔΕΗ, για τη μεταβολή του κόστους ενέργειας. Το υπόλοιπο 8,1% αφορά σε αυξήσεις του κόστους για:

• Το κόστος του λεγόμενου «κοινωνικού οικιακού τιμολογίου», που το μεταφέρει στις πλάτες των υπόλοιπων καταναλωτών, αλλά το ΥΠΕΚΑ το «πουλάει» σαν «κοινωνική παροχή».

• Η αύξηση των διεθνών τιμών υγρών καυσίμων κλπ 3,5%.

• Η επιβολή φόρου (ΕΦΚ) στο μαζούτ και στο ντίζελ.

• Ο φόρος (ΕΦΚ) 2,6% στο φυσικό αέριο.

• Η μεταβολή του τέλους λιγνίτη (φόρος) 0,9%.

• Η αύξηση του ΦΠΑ 1,1%.

Το χαράτσι υπέρ ΑΠΕ, που πάει κατευθείαν στις αυξήσεις των κερδών των παγκόσμιων παραγωγών γιγάντιων ανεμογεννητριών.

Η υποτιθέμενη μείωση των τιμών για τους καταναλωτές, μέσω της ενίσχυσης του «ανταγωνισμού» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και του «εξορθολογισμού» της τιμολόγησης, είναι μια απάτη, που αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Ανάλογα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι υπόλοιποι ισχυρισμοί κυβέρνησης και διοίκησης ΔΕΗ περί της «αναγκαιότητας» των αυξήσεων λόγω της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης, αφού το μεγαλύτερο μέρος τους έρχεται να καλύψει επιβαρύνσεις φόρων, που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, αλλά υπακούουν και σε δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα, που καμία σχέση δεν έχουν με το αν η ΔΕΗ έχει λιγότερα ή περισσότερα κέρδη.


ΩΡΑ να βγούμε εκτός συστήματος ενέργειας από τις παγκοσμοποιημένες εταιρίες παραγωγής


ΩΡΑ να παράγουμε την δικής μας ενέργεια, όπως κάνανε όλοι οι πρόγονοί μας

Μόνο όμως μέσα από την ανταλλαγή και τις συνέργιές μας με τους φίλους και συντρόφους μας, μπορεί να πετύχουμε την οικοαυτάρκεια. Και σήμερα διαθέτουμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες να κάνουμε πράξη αυτό. Δείτε ένα παράδειγμα από την Πάτρα:
Ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ!



2 κιλά γαϊδουράγκαθο = 1 λίτρο πετρέλαιο



Practical Guide to Free-Energy Devices



Φτιάχνω Μόνος Μου
 www.biozo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: