Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Δαμανάκη:«Οι δανειστές μας δεν απαιτούν την κατάργηση του κατώτατου μισθού »


«Οι δανειστές μας δεν απαιτούν την κατάργηση του κατώτατου μισθού και αυτό δεν ήταν δεδομένο, αλλά το καταφέραμε στο πλαίσιο της Κομισιόν», δήλωσε σήμερα η ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, μετά την συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 


Σε δηλώσεις της εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου η κ. Δαμανάκη επεσήμανε ότι οι αμοιβές δεν είναι η αποκλειστική αιτία της έλλειψης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, αλλά μια εξ αυτών.
Επίσης επεσήμανε ότι χρειάζεται ρεαλισμός και δυσάρεστες αποφάσεις για να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

«Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ είναι εθνική επιλογή» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι εκτός από τις δυσκολίες υπάρχουν και ευκαιρίες.

Η κ. Δαμανάκη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την άμεση ανάγκη που υπάρχει να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που αφορούν στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, που παραμένουν αδιάθετα και μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για κονδύλια που έχει εγκρίνει η Κομισιόν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κατά την Επίτροπο παραμένουν αδιάθετα και δεν υπάρχει, ανέφερε, κανένας λόγος να καθυστερεί η αξιοποίησή τους.
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: