Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πολυνομοσχέδιο – σκούπα στο Υπουργικό


Το νέο πολυνομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Οικονομικών, που κλείνει τις εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου ενόψει και της δέσμης νέων μέτρων, εξετάζει το υπουργικό συμβούλιο. Το οικονομικό επιτελείο εισάγει αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγησή τους, με έλεγχο ακόμη και των καταθέσεών τους. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που προβλέπει πληρωμή της εφορίας ακόμη και με ακίνητα, διατάξεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών, αλλά και την απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων, με τους ιδιοκτήτες τους να απειλούν με κινητοποιήσεις. 

Στο νομοσχεδιο θα περιλαμβανονται και ρυθμίσεις για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και διατάξεις για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων και περιφερειών. 

Μειώσεις επικουρικών μόνο με συναίνεση
Το υπουργείο Εργασίας δεν πρόκειται να αναλάβει καμία νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία να αφορά μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, χωρίς τη συμφωνία των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά τη συνάντηση που ειχε με τους αρμόδιους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας 
Πάγκαλος: «Πρώτα συνέδριο και μετά εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ρωτήθηκε σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ απαντώντας πως «κανονικά» το καταστατικό του κόμματος θα έπρεπε να προβλέπει πρώτα τη σύγκληση Συνεδρίου και κατόπιν την εκλογή προέδρου, ενώ στη συνέχεια η εκλογή αυτή να επικυρώνεται και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
Ερωτηθείς αν θα προτείνει κάτι τέτοιο, ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι αυτή είναι η γνώμη του και ότι μια τέτοια δυνατότητα δεν προβλέπεται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή.
Μαγκριώτης: «Προέχει η σωτηρία της χώρας»
Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, είπε ότι πρόταση δυαρχίας δεν έχει διατυπωθεί και τόνισε ότι προέχει η σωτηρία της χώρας. «Οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν λάθη γιατί έχουν κάνει πολλές θυσίες -και ειδικά οι νέοι και οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες», είπε ο κ. Μαγκριώτης προσθέτοντας ότι «[σ.σ.: οι πολίτες] θέλουν αποτελέσματα».
«Η τελευταία τους ελπίδα [σ.σ.: των πολιτών] είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου και η υλοποίηση του προγράμματός της. Εκεί πρέπει να ρίξουμε τη μεγάλη μας προσοχή και μόνο τότε θα έχει και αξία και θετικά αποτελέσματα η ενασχόληση με τα κομματικά μας θέματα», είπε ο υφυπουργός Υποδομών αναφερόμενος και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας προς τους δημοσιογράφους στο ερώτημα «άλλος πρόεδρος, άλλος πρωθυπουργός;» είπε: «Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, αν θέλετε να την κάνετε εσείς».
***Προσερχόμενοι στο Υπουργικό Συμβούλιο οι κ.κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέφυγαν να κάνουν σχόλια για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: