Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η ενδεκάδα του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκα

Η ενδεκάδα του πρώτου γύρου
O πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκας έχει μεν κάποια ματς ακόμη για να ολοκληρωθεί, αλλά την γενική εικόνα του τι συνέβη όλοι την έχουμε. 


Ο Μιχάλης Τσόχος μεταφέρει τη δική του και διαλέγει -βάσει αυτής- την καλύτερη ενδεκάδα των 15 πρώτων στροφών του πρωταθλήματος. 

Τερματοφύλακας: Στέφανος Καπίνο 

Δεν είναι μόνο ότι δεν τον περιμέναμε. Δεν είναι μόνο ότι είναι πιτσιρικάς, παίζει στον ΠΑΟ και άρα όλα τα βλέμματα στρέφονται επάνω του. Είναι κυρίως ότι έχει κάνει ορισμένα καταπληκτικά ματς. Αν δεν ήταν αυτός, το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη θα ήταν μάλλον διαφορετικό. Όπως διαφορετικό θα ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα ΠΑΟ-Αστέρας Τρίπολης. Τον συναγωνίζονται ο Βελλίδης του Άρη, ο Χακόμπο του Αστέρα και ο Γκαλίνοβιτς της Κέρκυρας. 

Αριστερό μπακ: Κώστας Γιαννούλης 

Σπουδαίο πρωτάθλημα από τον διεθνή νεαρό μπακ, ο οποίος έφτασε μέχρι και την Εθνική Ανδρών. Η τελευταία του εμφάνιση στο Καραϊσκάκη είναι αυτή που του δίνει τη θέση του κορυφαίου αριστερού μπακ του πρώτου γύρου, κερδίζοντας στο νήμα τον Χοσέ Χολέμπας. Τρίτος στη σειρά, αλλά πολύ κοντά τους, ο Λίνο του ΠΑΟΚ. Καλό πρωτάθλημα και από τους Άντι (Παναιτωλικός), Εντιμάρ (Ξάνθη). 

Στόπερ: Όλοφ Μέλμπεργκ, Κάλα 

Σπουδαίο και το φετινό πρωτάθλημα από τον Σουηδό. Πολύ καλή παρουσία, σταθερότητα, παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα έπαιξε και σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από κοντά και ο Κάλα της ΑΕΚ, ο οποίος είναι ίσως ο πιο σταθερός αμυντικός του πρωταθλήματος. Καλό πρωτάθλημα και από τους Φυτανίδη του Ατρομήτου, Σιόβα του Πανιωνίου, Μπουμσόνγκ του ΠΑΟ και Ταυλαρίδη του ΟΦΗ. 

Δεξί μπακ: Ηλίας Μπέρτος 

Σε αντίθεση με τα στόπερ -που υπάρχουν όπως διαπιστώσατε πάρα πολλά που κάνουν καλό πρωτάθλημα ως τώρα- για τη θέση του δεξιού μπακ η επιλογή είναι δύσκολη, διότι δεν υπάρχει κάποιος που να βγάζει μάτια. Ο Τοροσίδης και ο Ετό δεν σκίζουν και έτσι καταλήγουμε στον ακραίο αμυντικός της Ξάνθης που κερδίζει στο νήμα τον Σκόνδρα του Ατρομήτου και τον Μαρίνο του ΠΑΟ, που επίσης κάνουν καλό πρώτο μισό. Αν είχε παίξει 15 και όχι εννιά ματς, τη θέση θα διεκδικούσε και ο Μουλόπουλος του Λεβαδειακού. 

Αμυντικό χαφ: Ζέλικο Κάλαϊτζιτς 

Πολύ δύσκολη επιλογή, αφού ούτε εδώ βγάζει κάποιος μάτια. Καταλήγουμε στο Σέρβο του ΟΦΗ, αν και θα μπορούσε να είναι και ο Μητρόπουλος του Παναιτωλικού, ο Ορμπάιθ και ο Μανιάτης (αν είχε παίξει από την αρχή θα κέρδιζε περίπατο τον τίτλο του κορυφαίου αμυντικού χαφ) του Ολυμπιακού, ο Σιμάο του ΠΑΟ ή ο Βάργκας (αν είχε παίξει περισσότερο) της ΑΕΚ. Καλό πρωτάθλημα και από τον Ουσέρο του Αστέρα Τρίπολης. 

Κεντρικό χαφ: Κώστας Κατσουράνης 

Σχετικά εύκολη επιλογή, με τον διεθνή μέσο να κάνει εξαιρετικό πρώτο γύρο. Αυτός, ο Λέτο και ο Καπίνο οδηγούν τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα ως τώρα. Και εδώ πάντως είναι αρκετοί που κάνουν καλό πρωτάθλημα. Ο Βασιλακάκης της Ξάνθης, ο Σάμαρης του Πανιωνίου, ο Λαζάρ του ΠΑΟΚ και ο Σουμπίνιο του ΟΦΗ (και πλέον του Λεβαδειακού). 

Ακραία χαφ: Κέβιν Μιραλάς, Θανάσης Καραγκούνης 

Εννιά γκολ και μπόλικες ασίστ για το αριστερό εξτρέμ του Ολυμπιακού του δίνουν τον τίτλου του κορυφαίου αριστερού εξτρέμ. Κερδίζει στο νήμα τους Μαρσελίνιο (Ξάνθη), Σίσιτς (ΟΦΗ), Λεονάρντο (ΑΕΚ), Ζέκα (ΠΑΟ). Ο πιτσιρικάς του Ατρομήτου κάνει καταπληκτικό πρωτάθλημα ως δεξί εξτρέμ και κερδίζει στο νήμα τον Κουίνσι. Πολύ καλοί και οι Σάλπι, Γεωργιάδης, αλλά μοιράστηκαν τα ματς. Τη θέση θα είχε κερδίσει πάντως δια περιπάτου ο Εστογιανόφ, αλλά έπαιξε μόνο τα μισά ματς. 

Επιθετικοί: Σεμπαστιάν Λέτο, Ράφικ Τζεμπούρ 

Ίσως αδικώ τον Μαρκόφσκι της Ξάνθης, αλλά ο Αργεντίνος και Αλγερινός κάνουν δαιμονισμένο πρωτάθλημα. Δεν είναι ότι παίζουν σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό και ότι είναι οι πρώτοι σκόρερ. Είναι οι περισσότερες από τις καταπληκτικές εμφανίσεις τους που σε… αναγκάζουν να τους βάλεις στην ιδανική ενδεκάδα χωρίς δεύτερη κουβέντα. Καλό πρωτάθλημα και από τον Αθανασιάδη του ΠΑΟΚ, τον Χαριστέα, τον Κούτσι του Πανιωνίου και φυσικά τον «αδικημένο» Μαρκόφσκι της Ξάνθης. 

Ψάχνοντας την καλύτερη ενδεκάδα του πρώτου γύρου, διαπίστωσα ότι μου ήταν εύκολο να βρω και τους 11 χειρότερους. Τους βρήκα λοιπόν και έγραψα για αυτούς στο www.theinsiders.gr. Διαβάστε εδώ…

ΠΗΓΗ sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: