Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχει απόφαση αύξησης θητείας



Απάντηση του ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Αξιότιμοι κύριοι,
Σχετικά με τα αναγραφόμενα στην ανάρτησή σας της 10ης Ιανουαρίου 2012 σας γνωρίζουμε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά  στις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων για τη διασφάλιση της μαχητικής ικανότητας και αποδοτικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το θέμα δεν έχει ληφθεί καμμία απόφαση και όλα θα πρέπει να εξεταστούν εν καιρώ, να συνεκτιμηθούν και να αξιολογηθούν με γνώμονα τις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες.

Από το γραφείο Τύπου του ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλου

Mε την παραπάνω επιστολή ο ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλος κρατά σαφείς αποστάσεις από την κατευθυνόμενη αρθρογραφία των τελευταίων ημερών που προπαγάνδιζε αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Μια οργανωμένη προσπάθεια μιλιταριστών μεγαλοδημοσιογράφων που αναδείκνυαν την 9μηνη θητεία ως μητέρα όλων των δεινών και προβλημάτων στην καθημερινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρουσιάζοντας ως μονόδρομο την αύξηση της θητείας κατά 3 μήνες. Μάλιστα, απενέπλεκαν εντελώς το ζήτημα της αύξησης της θητείας από το ζήτημα του αριθμού των στρατοπέδων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Στρατού, υποστηρίζοντας ότι απαιτούνται μεγαλύτερες και ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις.

Το κρίσιμο είναι ότι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι κατέγραφαν την ευκαιρία που έχει το αστικό σύστημα εξουσίας να περάσει την αύξηση της θητείας, την πιο αντιδραστική επιλογή για τους φαντάρους από το τέλος της Χούντας των Συνταγματαρχών, τώρα, που η τρικομματική πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου δίνει την ευκαιρία μοιρασιάς του πολιτικού κόστους.

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος γνωρίζοντας ότι θα είναι ο προνομιακός αποδέκτης της οργής της νεολαίας κατανόησε τις συνέπειες, στάθμισε προσεκτικά τα γεγονότα και τις δυσμενείς για το πολιτικό του μέλλον εξελίξεις. Η αύξηση της θητείας προς το παρόν παγώνει, καθώς φαίνεται ότι πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής σημαντικών πολιτικών γεγονότων.

Όμως η απόφαση για αύξηση της θητείας έχει ληφθεί και μένει να καθοριστεί το πότε!

Η νεολαία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι νέοι πρέπει να προγραμματίσουν από τώρα τις αντιδράσεις τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος μέσα και έξω από το στρατό. Εξάλλου, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καθημερινά γίνεται αποδέκτης συγκλονιστικών καταγγελιών από συναδέλφους φαντάρους που θίγουν το ζήτημα των δραματικών ελλείψεων στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου, το κλίμα εντατικοποίησης που επικρατεί, φτάνοντάς τους στα όρια της εξάντλησης.

Η Αιτία γνωστή: τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα που υπάρχουν για να συντηρούν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και το άθλιο πελατειακό σύστημα, αλλά και για να δικαιολογούν τον τεράστιο αριθμό ανώτατων αξιωματικών.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να κλιμακώσουν τις προσπάθειες υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και εξαγγέλλουμε καμπάνια ενάντια στα αντιδραστικά μιλιταριστικά σχέδια, αλλά και ενημέρωσης  για τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, προβάλλοντας την απαίτηση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Στρατιωτών.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: