Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Όταν οι εφημερίδες κλέβουν τις ιστοσελίδες...


Με έκπληξη διάβασαν το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» με τίτλο «Από δήμαρχοι... κλητήρες και υδραυλικοί».


Με έκπληξη, όχι γιατί δεν γνώριζαν ότι συμβαίνουν τέτοια... κακά πράγματα στους δήμους (ειδικά τους ακριτικούς) της χώρας αλλά γιατί τα συγκεκριμένα προβλήματα με τους ίδιους τίτλους και για τα τρία νησιά (ΑγαθονησίουΚάσου και Χάλκης) στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του κ. Φώτη Σμυρνή, έχουν δημοσιευθεί το προηγούμενο διάστημα στηνaftodioikisi.gr.
Είναι, βεβαίως, ικανοποίηση για έναν δημοσιογράφο (στην ουσία) να αναδημοσιεύεται το θέμα του σε μία μεγάλη εφημερίδα όπως ο «Ελεύθερος Τύπος».
Όταν όμως αυτό γίνεται χωρίς καμία αναφορά στην πηγή από τον κ. Σμυρνή, τότε κάποιος πρέπει να μιλήσει στον συγκεκριμένο κύριο για την έννοια «δημοσιογραφική δεοντολογία».
Και όχι μόνο: Κάποιος πρέπει να του πει ότι αν οι ιδέες και το περιεχόμενο των ρεπορτάζ του είναι «κλεμμένα» από ιστοσελίδες, τότε στην ουσία αυτοακυρώνεται ως συντάκτης εφημερίδας.
Γιατί, άραγε, κ. Σμυρνή ένας αναγνώστης να δώσει τα 2 και 3 ευρώ που απαιτούνται για μία κυριακάτικη έκδοση όταν το ίδιο ακριβώς θέμα το έχει διαβάσει δωρεάν τις προηγούμενες ημέρες στο Διαδίκτυο;
 .aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: