Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Hλιούπολη: 0+0=19.500 € Πως βαφτίζεται η ζημία σε κέρδος.

Ο Δήμαρχος  Hλιούπολης μας ανακοίνωσε στην εκδήλωση πέρατος της λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου, κέρδος 19.500 € για πρώτη φορά από την λειτουργία του.
Το επανέλαβε και γραπτά στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού «Η Δράση».Αλήθεια κ. Δήμαρχε από πού άντλησες αυτά τα στοιχεία, μήπως από ένα πρόχειρο απολογισμό υπαλλήλου του πολιτιστικού με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2011 όπου αναφέρονται εκεί τα έσοδα όλης της περιόδου λειτουργίας του  αλλά στα έξοδα παρουσιάζει μισθοδοσία 5 εργαζομένων για 2 μόνο μήνες και δεν συμπεριλαμβάνει σε αυτά, την αμοιβή του ταμία, έξοδα συντήρησης του χώρου, καθώς και  λειτουργικές δαπάνες, στοιχεία που  επεσήμανε η υπάλληλος στον απολογισμό που παρέλαβες.
Γιατί Δήμαρχε δεν ζήτησες τα στοιχεία  από το λογιστήριο του ΠΑΟΔΗΛ, όπως πράξαμε εμείς. Μήπως γιατί θα διαπίστωνες ζημία;
Οφείλετε κ. Δήμαρχε να ενημερώνετε σωστά  το δημότη και όχι να χρησιμοποιείται ελλιπή στοιχεία για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. 
Πιστεύουμε ότι στο επόμενο τεύχος του περιοδικού, θα επανορθώσετε  παρουσιάζοντας τα πραγματικά στοιχεία τα οποία έχομε αναλυτικά στη κατοχή μας.


Περι προϋπολογισμού του Δήμου

Αλλαγή πορείας και νέες προτεραιότητες επιβάλλουν 
στον προϋπολογισμό του Δήμου οι οξυμμένες ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για τον προϋπολογισμό του 2012. Ο Π/Υ που παρουσίασε η Δημοτική αρχή, χαρακτηρίζεται ως άνευρος, διαχειριστικός της πεπατημένης, συνήθης, λαθεμένος σε πολλά σημεία  και κυρίως μακράν των πραγματικών αναγκών των πολιτών και της εποχής που βιώνει ο λαός μας.
Αν δεχτούμε όλοι πως βασική στόχευση και προτεραιότητα για το Δήμο είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση των διογκουμένων κοινωνικών αναγκών και εκρήξεων που συσσωρεύονται και διασπείρονται σε πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης, τότε η ανάγνωση του Π/Υ καταδεικνύει:
Την βούληση της δημοτικής αρχής να εκχωρήσει κοινωνικές δράσεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) αγνώστου προέλευσης και προθέσεων, πόσο δε μάλλον όταν γνωρίζει όλη η Ελληνική κοινωνία ότι ΜΚΟ διασπάθισαν επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων με τη βούλα της πολιτείας.
Τέτοιες δράσεις που εκχωρούνται σε ΜΚΟ είναι η λειτουργία και η διαχείριση του Κοινωνικού παντοπωλείου, το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο (απευθύνεται μόνο σε όσους τα ταμεία τους διαθέτουν ακόμη παρόμοια παροχή) ΑΜΕΑ, σίτιση των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς (με χορηγίες από τις λαϊκές αγορές).
Ο Επικεφαλής του ΕΝΑΚ Δημήτρης Πανταζόπουλος δήλωσε πως ο Π/Υ του Δήμου πρέπει να αλλάξει προτεραιότητες και στόχους βάζοντας ως βασικές προτεραιότητες και πυξίδα της πολιτικής του τις ανάγκες των πολιτών.
Οι βασικές προτεραιότητες που υποστήριξε το ΕΝΑΚ είναι: 
Λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου σε συνεργασία με του φαρμακοποιούς της πόλης, τις υπηρεσίες του Δήμου και εθελοντές που προσφέρονται να στηρίξουν τέτοιες πρωτοβουλίες.
Ενίσχυση κει επέκταση του θεσμού των ψυχολόγων θεσμοθετώντας έναν ψυχολόγο κάθε 2 σχολικά συγκροτήματα.
Επέκταση της συμβουλευτικής με στήριξη σε σχολές γονέων ανά σχολικό συγκρότημα.
Λογοθεραπεία και εργοθεραπεία σε όλους τους μαθητές που έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις και κατηγορίες .
Αντιμετώπιση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες των αστέγων που συνεχώς αυξάνονται στην πόλη μας.
Από κοινού δάση και συνευθύνη στα λαϊκά συσσίτια με την εκκλησία με τις κοινωνικές υπηρεσίες παρούσες να εποπτεύουν και να βοηθούν καθημερινά τους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Ενίσχυση των κονδυλίων για τα σχολεία μας (πέραν των ισχνών επιχορηγήσεων της πολιτείας) για ολοήμερη φύλαξη, ποιοτική αναβάθμιση στην πράξη για το δημόσιο σχολείο που δοκιμάζονται σκληρά. Ανοιχτά σχολεία  στην κοινωνία και στους φορείς με φύλαξη με πρόγραμμα και συνευθύνη.
Στήριξη της γειτονιάς- στήριξη των καταστημάτων της πόλης με μέτρα (δημοτικά τέλη, παραχωρήσεις κοινοχρήστων χώρων αλλά και στήριξη από τις υπηρεσίες του Δήμου στους επαγγελματίες). Διαφήμιση της αγοράς της πόλης από τα οχήματα του δήμου, τις υπηρεσίες και τα δημόσια κτίρια και ακίνητα που διαθέτει αλλά και συνεργασία  για τις τιμές με τους επαγγελματίες για πολιτική μείωσης των τιμών όταν η λαϊκή οικογένεια έχει χάσει μέχρι τώρα το 30% των εισοδημάτων της.
Έμπρακτή στήριξη και ανάσα ζωής για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλη και ανάδειξη κάθε ερασιτεχνικής τοπικής πολιτιστικής πρωτοβουλίας, με τα μαθητικά συγκροτήματα, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους νέους δημιουργούς και τις συλλογικότητες της πόλης.
Βελτίωση της καθημερινότητας και της ταλαιπωρίας του δημότη σε ότι αφορά τη συγκοινωνία που δεν έχει, τη στάθμευση που τον ταλαιπωρεί, την καθαριότητα, την ασφάλεια και την οφειλομένη καθημερινή φροντίδα της δημοτικής αρχής στη γειτονιά, στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης. 
Παραμένει επίκαιρη η διακήρυξη του ΕΝΑΚ για τις αξίες μας που είναι «Ο άνθρωπος, η δημοκρατία, το περιβάλλον, η ειρήνη, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια η εμπιστοσύνη ο αλληλοσεβασμός και το αγαθό της εργασίας.
ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για ΜΙΑ ΠΟΛΗ
          ΦΙΛΙΚΗ και ΦΙΛΟΞΕΝΗ
         ΣΥΓΧΡΟΝΗ και ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ
     ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και ΔΙΑΚΡΙΤΗ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: