Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ο Τύπος του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2011



Η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2012 και τα νέα βάρη 6,3 δισ. ευρώ που πέφτουν στις πλάτες των φορολογουμένων, οι οποίοι από το 2012 καλούνται να πληρώσουν 3,6 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους, οι συναντήσεις της τρόικας στην Αθήνα και οι επαφές Παπαδήμου σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο για την 6η δόση, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των Σαββατιάτικων εφημερίδων.

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ": Στις πλάτες μας επιπλέον 6,3 δισ. - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Φόροι σε εισόδημα, ακίνητα, Ι.Χ., μειώσεις μισθών, συντάξεων - Προϋπολογισμός πρωτογενούς πλεονάσματος με κοινωνικό έλλειμμα
"Νέα βάρη 6,3 δισ. ευρώ πέφτουν στις πλάτες των φορολογουμένων, οι οποίοι το 2012 καλούνται να πληρώσουν 3,6 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους, κυρίως σε εισόδημα, ακίνητα, αυτοκίνητα και καύσιμα. Παράλληλα επιβαρύνονται από τη μείωση 2,7 δισ. ευρώ των δαπανών, κυρίως μέσω της περικοπής των μισθών και των συντάξεων. Ο προϋπολογισμός του 2012, που προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 9% φέτος και 5,4% ή 11,43 δισ. ευρώ το 2012, περιλαμβάνει δέσμη 16 μέτρων -μεταξύ των οποίων και η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Ψηφίζεται στις 7 Δεκεμβρίου και αποτελεί ένα από τα ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά της κυβέρνησης με τους δανειστές της κατά το νέο κύκλο συζητήσεων που ξεκίνησαν χθες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Βαρύς για τα νοικοκυριά ο Προϋπολογισμός".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πάνω από 10 δισ.ευρώ οι έξτρα φόροι, οι μειώσεις μισθών-συντάξεων, ακόμη και των επιδομάτων πρόνοιας!. Ψαλίδι στις αποδοχές 100 χιλιάδων υπαλλήλων ΔΕΚΟ ".

Η ΑΥΓΗ: "Πρωτογενές πλιάτσικο".

    Κατά την εφημερίδα "προϋπολογισμό ύφεσης, κοινωνικής χρεωκοπίας και εικονικό κατέθεσε χθες στη Βουλή η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Αιματηρή λιτότητα 10,4 δισ.ευρώ από φόρους, 5,3 δισ. και από περικοπές μισθών και κοινωνικών δαπανών 5,13 δισ.ευρώ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Θωρακίζουμε τον ΟΤΕ για να είναι έτοιμος όταν επιστρέψει η Δραχμή".

"Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Deutsche Telecom και οικονομικός διευθυντής του ΟΤΕ Kevin Copp το αποκάλυψε σε συνέδριο της Morgan Stanley. Ο Γερμανός μάνατζερ δήλωσε επίσης ότι μετέφερε τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού σε ξένες τράπεζες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Νέες διευκρινίσεις για αλλαγές χρήσης, μεταβιβάσεις".
"Εντεκα ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, το ΥΠΕΚΑ, εξέδωσε τον έβδομο κατά σειρά οδηγό παρέχοντας απαντήσεις σε 7 ακόμα ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα από μηχανικούς και πολίτες".
ΕΘΝΟΣ: "Οι νέοι μισθοί σε ΔΕΚΟ-Δημοτικές Επιχειρήσεις".
"Ολόκληρη η εγκύκλιος με τις μειώσεις αποδοχών. Μεγάλες περικοπές και στα επιδόματα. Αναδρομικό ψαλίδι από 1ης Νοεμβρίου. Μέσος όρος αμοιβών τα 1.900 ευρώ σε κάθε εταιρεία ".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πως να μην μπλέξουν τα παιδιά σας στα δίχτυα του Σατανισμού".

"Ο σατανισμός και οι αρρωστημένες τελετουργικές του διαδικασίες στις ημέρες μας, με αφορμή το απάνθρωπο έγκλημα του Γιοχάνεσμπουργκ με θύμα 18χρονη Ελληνίδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ:"Πλεόνασμα φόρων και περικοπών".

"Ψάχνουν έξτρα έσοδα 5,3 δισ. από μείωση στο αφορολόγητο, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση στις αντικειμενικές αξίες, εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης κίνησης".
ΕΣΤΙΑ: "Ολη η αλήθεια για την Ευρώπη".
"Πολλοί μιλούν για την κρίση της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αλλά λίγο λένε όλη την αλήθεια. Μιλούν για την κρίση χρέους, για τις αδυναμίες του κοινού νομίσματος,για την έλλειψη πολιτικής ηγεσίας και πολλά άλλα, αλλά δεν λένε το βασικό: ότι λόγω της παγκοσμιοποιήσεως η Ευρώπη και η Δυσις καλούνται να ανταγωνισθούν επί ίσοις όροις τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του υπολοίπου κόσμου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ψέματα με... αίμα, δάκρυα, και φτώχεια".
"Στο ίδιο έργο θεατές με αχυράνθρωπο "κυβερνήτη" και τον ίδιο καταστροφικό ύπαρχο. Μέτρα 9,1 δισ.ευρώ σε μια κοινωνία που δεν έχει άλλες αντοχές. Υφεση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κρίσιμες συναντήσεις της τρόικας".
'Κρίσιμες για την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα θα είναι οι συναντήσεις που θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά αλλά και οι επαφές που θα έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο ".
Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Σκέπτεται επιστροφή".
"Ευκαιρία για τον Καραμανλή η "συγκυβέρνηση" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Πυκνώνει επαφές με στελέχη. Παρήγγειλε δημοσκόπηση. Επιδιώκει ρόλο Μεσσία ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Γερμανική μπότα στα υπερχρεωμένα κράτη".
'Στο προσκήνιο έρχονται συνεχώς μέσω άρθρων στο διεθνή τύπο, σχέδια του Βερολίνου για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης, η οποία φαίνεται ότι κινείται στα όρια ανησυχώντας ιδιαίτερα τη γερμανική κυβέρνηση για την στάση την οποία θα κληθεί να κρατήσει στον επόμενο τόνο, την ώρα που αυξάνονται οι φωνές που επιθυμούν αλλαγή των συνθηκών της Ε.Ε".
ΤΑ ΝΕΑ: "Οι νέοι μισθοί στις ΔΕΚΟ".

"Ποια είναι ανώτατα όρια ανά κατηγορία και οι προσαυξήσεις. Τα επιδόματα που καταργούνται. Μάξιμουμ 1.900 ευρώ το μήνα το μέσο κατά κεφαλήν κόστος. Μεγάλο ψαλίδι στους μισθούς των εργαζομένων σε 72 μη εισηγμένες ΔΕΚΟ προβλέπει το νέο μισθολόγιο που ισχύει αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου".

Η ΝΙΚΗ: "Ακίνητα στο σφυρί για μια χούφτα ευρώ".
"Ο διπλασιασμός στην καθυστέρησης εξόφλησης δανείων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει τις τράπεζες να υποθηκεύσουν πάνω από 1.000.000 ακίνητα, χωρίς όμως να μπορούν να τα εκποιήσουν. ".
PRESS time: "Δεν έχει να πληρώσεις; Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ!".
"Ο νομικός σύμβουλος της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Αιγαίου και του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού κ.Στρατής Σημαντήρης απαντά με γνωμοδοτήσεις στις επισημάνσεις της προέδρου του ΙΥΠ ότι είναι αδιανόητο να μην εξετάζεται άπορα παιδιά στα νοσοκομεία, στα πλαίσια των περικοπών ύψους 55% που γίνονται, εάν οι γονείς του δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν κι εάν δεν καλύπτονται από ασφάλεια".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Φοροεξόντωση-πτώχευση του λαού με τον κρατικό προϋπολογισμό 2012".
"Ο κρατικός προϋπολογισμός 2012 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού, φοροεξόντωσής του, κατακρεούργησης των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών δαπανών ".
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Φόροι, ανεργία και λιτότητα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΑΞΙΑ:"Βενιζέλος vs Παπαδήμος για τις κοινές και προνομιούχες μετοχές".
"Οξεία αντιπαράθεση πρωθυπουργού και υπ.Οικονομικών με φόντο τις διοικήσεις των τραπεζών. Η κατηγορηματική δήλωση του υπ.Οικονομικών για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές. Η υποστήριξη Παπαδήμου στο αίτημα των τραπεζιτών για προνομιούχες, η συνάντηση Νταλάρα-Κωστόπουλου και η μελέτη της Alpha Bank που εξόργισε τον Ευ.Βενιζέλο".
ΕΞΠΡΕΣ: "Προϋπολογισμός μετάβασης σε δημοσιονομική πειθαρχία".
'Με στόχο τη μετάβαση σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας ο αντιπρόεδροςτης κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ.Ευ.Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος θα συζητηθεί στις 3-7 Δεκεμβρίου και θα ψηφιστεί πριν από τη σύνοδο κορυφής στις 9 Δεκεμβρίου".
Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κίνημα στο Δημόσιο υπέρ της αξιοκρατίας".
'Ερευνα έκπληξη στους δημοσίους υπαλλήλους. Οι 7 στους 10 τάσσονται υπέρ της σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγικότητα, και των μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία. Οι μισοί πλέον δηλώνουν ότι αποδέχονται να εργαστούν και πέραν του ωραρίου. Το 70% είναι πρόθυμο ακόμη και να καταγγείλει συνάδελφο για παρανομία".
ΚΕΡΔΟΣ: "Δέσμιος του haircut ο προϋπολογισμός".
"Περισσότεροι φόροι για τα φυσικά πρόσωπα, λόγω κατάργησης απαλλαγών. Λιγότεροι φόροι από τις επιχειρήσεις εξαιτίας της κατάρρευσης των κερδών. Κουρεμένο γι άλλη μια χρονιά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων".
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Τυπώστε χρήμα".
"Ενώ η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου οδηγείται στον κάλαθο των αχρήστων, η Γερμανία στρέφεται στο μοντέλο Ομπάμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ολοταχώς για νέα Σύνοδο Κορυφής, στον αέρα το κούρεμα των ομολόγων".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόσθετα έσοδα 5,3 δισ. και μειώσεις των δαπανών".
"Απόλυτα εξαρτημένος από τη μείωση του χρέους κατά 100 δισ.ευρώ που προβλέπει το PSI, είναι ο προϋπολογισμός του 2012, προκειμένου να επιτύχει ταχύτερη μείωση του ελλείμματος". ".

   ΠΗΓΗ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: