Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 38η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ



«Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο».
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις απευθύνει η ΔΟΕΚάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις απευθύνει η ΔΟΕ
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την 38η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών, που ξεκινούν σήμερα. «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, προσθέτει, όχι απλά παραμένουν επίκαιρα, αλλά αποτελούν και σύγχρονα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας που δοκιμάζεται από τα απίστευτα άδικα οικονομικά μέτρα που έχουν εξοντώσει τον κόσμο της εργασίας».
«Πάντα υπάρχει η ανάγκη για Πολυτεχνεία. Ειδικά στις μέρες μας», αναφέρει στο δικό της μήνυμα η ΟΛΜΕ, συνδέοντας την επέτειο της εξέγερσης με τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα.
Εν όψει την εκδηλώσεων αυτών, παραμένουν από σήμερα κλειστές οι κεντρικές Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πάντειο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι και την παραμονή της επετείου, δηλαδή την Τετάρτη. Ολες οι εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα θα γίνουν στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου επί της οδού Πατησίων και θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: