Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Άρση του απαγορευτικού απόπλου στα λιμάνια



Κανονικά εκτελούνται μετά τις 10 το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς το λιμενικό ήρε το απαγορευτικό απόπλου που βρισκόταν σε ισχύ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.
Σε κάθε περίπτωση όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν, καλό θα ήταν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Βαθμιαία ύφεση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ

Βαθμιαία ύφεση του καιρού, σταδιακή εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο και παγετό τοπικά στα ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα εμφανιστούν στην Πάρνηθα πάνω από τα 1000 μέτρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Λίγες νεφώσεις θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς κελσίου.
Την Τετάρτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: