Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ- Τι απαντά ο ΓΑΠ



Αρχές Δεκεμβρίου όλα δείχνουν, πως θα ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη, που του ζητούν να ξεκινήσει τις διαδικασίες.

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως το κόμμα δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας, ωστόσο άλλοι δε διστάζουν να δηλώσουν ανοιχτά την προτίμησή τους σε άλλο πρόσωπο, προτού ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία διαδοχής.
Αν άνοιγαν τώρα οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ δεν θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γ. Ραγκούσης, εκτιμώντας ότι «εάν δεν πάρουμε την 6η δόση, δεν ψηφιστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ο προϋπολογισμός και όλα τ' άλλα, δεν πρέπει να υπάρξουν τέτοιες διαδικασίες μέσα στο κόμμα».
Εν τω μεταξύ, αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητά το 73,4% σε δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν. Περισσότεροι από 8 στους 10 (81,9%) θεωρούν ως θετική εξέλιξη την παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ το 68,8% συμφωνεί με την απόφαση Σαμαρά να συμμετάσχει η ΝΔ στη νέα κυβέρνηση. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 24,6%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,8%, το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,9%, το ΛΑΟΣ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 6,2%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ με 3,3% , η ΔΗΣΥ με 2,9% , το Παν. Αρμα Πολιτών με 1,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 20,2%.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει απάντηση στα σενάρια για αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενδιαφέρεται για την ομαλή εξέλιξη, την σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα της μεγάλης προσπάθειας που έχει αναλάβει για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για την διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών όρων και προϋποθέσεων για την αλλαγή του πολιτικού, διοικητικού και αναπτυξιακού μοντέλου.

Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται συνέπεια και συγκέντρωση όλων των δυνάμεων της χώρας στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης - 27ης Οκτωβρίου και ικανοποίηση των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτές, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την σύναψη του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Η επιτυχία της κυβέρνησης, η σταθερή πορεία της χώρας, η σταθερή πορεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν προτεραιότητα για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Οτιδήποτε άλλο, όπως αναφορές ή σχόλια σε πάσης φύσεως ΜΜΕ, δεν απηχούν παρά διαθέσεις, προθέσεις και σχεδιασμούς άλλων».
ΠΗΓΕΣ ΑΝΤ1/REAL

Δεν υπάρχουν σχόλια: