Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση Ντ. Μπακογιάννη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο



Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε το πρωί στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συζήτησε μαζί του για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας καθώς και για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.




Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Μακαριώτατο που μου έκανε την τιμή να με δεχθεί. Είχαμε μία μεγάλη συζήτηση για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας σε μια πάρα πολλή δύσκολη για την κοινωνία στιγμή.
Οι άνθρωποι που έρχονται στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής συνεχώς αυξάνονται και η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει πραγματικά αξιόλογο έργο.
Το δεύτερο σκέλος της συζήτησής μας αφορούσε στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και σε όλες τις προσπάθειες, τις οποίες κάνει ο Μακαριώτατος, προκειμένου να στηρίξει το προνοιακό του έργο.
Η Δημοκρατική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε οπουδήποτε μας ζητηθεί, γιατί πιστεύουμε ότι το έργο προνοίας το οποίο συντελείται είναι εξαιρετικά σημαντικό και αναμφισβήτητα χρειάζεται πόρους.
Και αυτοί οι πόροι, δυστυχώς, σήμερα δεν μπορούν να προέλθουν από πουθενά αλλού, παρά από την αξιοποίηση της περιουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: