Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν


Να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στη Βουλή. Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και να μην υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά η Κομισιόν καθώς, όπως τόνισε οι αποφάσεις του κοινοβουλίου δεσμεύουν και όχι οι προσωπικές δηλώσεις ή οι υπογραφές. 


«Οι αποφάσεις του κοινοβουλίου και όχι οι προσωπικές δηλώσεις δεσμεύουν τη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.
  
Πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει όσα νομοσχέδια συμφωνεί και θα καταψηφίσει αυτά με τα οποία διαφωνεί.

Μεταβατικού και ειδικού σκοπού χαρακτήρισε την κυβέρνηση συνεργασίας ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είναι συγκυβέρνηση. Είναι προϊόν ανάγκης για να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς και να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος της από την Ευρωζώνη» επεσήμανε ο Σαμαράς, ο οποίος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά αμετακίνητος στη θέση του ως προ το χρόνο των βουλευτικών εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν κάποιοι επιχειρήσουν να παρατείνουν το βίο αυτής της κυβέρνησης θα υποκινήσουν την κοινωνική έκρηξη. Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή». 

Κάνοντας ειδική αναφορά στο θέμα των ταξί, είπε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να ψηφίσει απελευθέρωση με πληθυσμιακά κριτήρια, θέση με την οποία συμφωνούν και άλλα κόμματα και είχε προωθήσει αρχική η προηγούμενη κυβέρνηση, μέχρι την αλλαγή του αρμόδιου υπουργού. 

Ο Σαμαράς ζήτησε από την κυβέρνηση να μη διακόπτεται η ηλεκτροδότηση για όσους αποδεδειγμένα δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος. Αλλά όχι, όπως είπε, από εκείνους που δεν θέλουν να πληρώσουν.


ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: