Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ



Οργανωνόμαστε στις γειτονιές
και αντιστεκόμαστε όλοι μαζί
Παρ΄ όλη τη προσπάθεια των ΜΜΕ μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ να καλλιεργήσουν ένα κλίμα αισιοδοξίας, ανακούφισης και «εθνικού καθήκοντος», οι πολίτες εξακολουθούν να είναι ανήσυχοι και να αγωνιούν για το μέλλον.
H νέα κυβέρνηση των τραπεζιτών, σε αγαστή συνεργασία με ΕΕ-ΔΝΤ.,  θεωρεί μέγιστο καθήκον της να υλοποιήσει τις αποφάσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καθώς και τη συμφωνία του Οκτωβρίου. Δηλαδή, να καταργήσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε απολύσεις και σε εφεδρεία.
Όλα αυτά τα μέτρα που υποτίθεται πως θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη, στην πραγματικότητα μας οδηγούν στην απόλυτη κοινωνική καταστροφή και στην κατάργηση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος και κατάκτησης. Η νέα κυβέρνηση θα πάρει και νέα μέτρα εις βάρος μας γιατί πρέπει να «φροντίσει» τα συμφέροντα των δανειστών και των τραπεζών.
Την ίδια στιγμή γύρω μας υπάρχει σκηνικό χάους. Στο κέντρο της Αθήνας και σε πολλές συνοικίες άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν τροφή. Στέκονται σε τεράστιες ουρές για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Άστεγοι άνθρωποι κοιμούνται όπου βρουν. Καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, παρασύροντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Όλοι ζούμε με την αγωνία πότε θα έρθει η σειρά μας και ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα είμαστε υγιείς ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγουμε στα δημόσια νοσοκομεία που καθημερινά τα απαξιώνουν όλο και πιο πολύ.
Μέσα σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα έρχονται να προστεθούν και οι έκτακτοι φόροι που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι  θα επαναλαμβάνονται σε βάθος χρόνου με διαφορετική ονομασία και αιτιολογία κάθε φορά.
Αμείλικτα τα ερωτήματα που μας βασανίζουν. Τι θα γίνει μ' αυτά τα χαράτσια; Άν τα πληρώσουμε σήμερα θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πληρώσουμε και αύριο; Αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ θα μας κόψουν το ρεύμα όπως μας εκβιάζουν; Τι θα γίνει με τα σπίτια μας εάν τυχόν βρεθούμε άνεργοι και δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε τα στεγαστικά δάνεια;
Δυστυχώς όλα δείχνουν πως στόχος και της νέας συναινετικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λ. Παπαδήμο είναι, στο όνομα μείωσης του χρέους και του δημοσίου ελλείματος, να στηριχτούν οι τράπεζες και οι ντόπιοι και ξένοι δανειστές.
Πιστεύουμε πως η ανυπακοή στα νέα χαράτσια δεν αποτελεί ζήτημα ατομικής στάσης αλλά μαζικής απάντησης. Για το λόγο αυτό, εμείς ως κάτοικοι της περιοχής και εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μόνο αν συσπειρωθούμε στην επιτροπή κατοίκων της περιοχής μας, αν συντονιστούμε με τις επιτροπές και τις συνελεύσεις και με τα πρωτοβάθμια σωματεία στις γειτονικές περιοχές μπορούμε να αποτρέψουμε την πληρωμή των χαρατσιών αλλά και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές όποια «μορφή» και αν πάρουν στο μέλλον. Καλούμε, επίσης, κάθε συλλογικότητα και φορέα να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.
Στην κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» και της «κοινωνικής συναίνεσης» οφείλουμε να αντιτάξουμε τους ασυμβίβαστους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες. Απέναντι σε κάθε απόπειρα εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης και οργής, είτε πρόκειται για τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τα ψεύτικα διλήμματα τους, είτε για την επικείμενη «προσφυγή στις κάλπες» οφείλουμε να αντιτάξουμε τις διαδηλώσεις, τις απεργίες, και τις καταλήψεις που θα αμφισβητούν όχι μόνο μόνο τα χαράτσια τους αλλά το σύνολο της πολιτικής τους.
Ολοι μαζί, λοιπον, μέσα από το συλλογικό δρόμο, συντονισμένα πρέπει να οργανώσουμε τη δράση μας, για να απαντήσουμε στις απειλές της κυβέρνησης για κόψιμο του ρεύματος. Κάθε γειτονιά να γίνει ένας πυρήνας δράσης που θα ακυρώνει κάθε προσπάθεια εκβιασμού. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε αντιλαική πολιτική.
Όλοι μαζί μπορούμε!
κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα
να αναταπεί η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»
να φύγουνε μνημόνια – ΕΕ – ΔΝΤ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

(ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΜΕ ΔΕΚΟ)

1. Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.
2. Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε: α) Άλλες συναλλαγές
                                                            β) Πληρωμές ΔΕΚΟ
                                                            γ) ΔΕΗ
3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό "ηλεκτρονικής συναλλαγής" και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε  
    ποσό πληρωμής.
4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό μόνο αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)
5. Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
6. Φωτοτυπούμε την απόδειξη, το λογαριασμό και την ταυτότητά μας και ερχόμαστε στην επιτροπή με  
    τις φωτοτυπίες και με τα πρωτότυπα.
7. Κατάθεση εξώδικου από την επιτροπή που να αναφέρει ότι οι οφειλέτες κατέβαλαν το ποσό που
    αναλογεί στην κατανάλωση ρεύματος, δημοτικά τέλη κ.λ.π. και όχι στο χαράτσι.
    Επιπλέον:
Ø  Ειδοποιούμε  για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.
Ø  Συστήνουμε ομάδα αποκατάστασης ηλεκτροδότησης. 
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Δευτέρα 21/11, 6:30 μ.μ., στο Δημαρχείο Γλυφάδας

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας
ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
epitropi@gmail.com - www.epitropiglyfadas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: