Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Γιάννης Παρασκευάς: Μπήκε η ταφόπλακα της πολιτικής και η εκχώρηση της πολιτικής εξουσίας στο Διεθνές Οικονομικό κατεστημένο

Άρθρο του Γιάννη Παρασκευά για την κυβέρνηση Παπαδήμου
«ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ»
Γιάννης Παρασκευάς: Μπήκε η ταφόπλακα της πολιτικής και η εκχώρηση της πολιτικής εξουσίας στο Διεθνές Οικονομικό κατεστημένο.
«Γελά δ’ ο μωρός καν τι μη γελοίον ει» χαράς ευαγγέλια και άφατης ευφροσύνης για την ευτυχή κατάληξη των «γελοίων» διαδικασιών με το σχηματισμό και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. Παπανδρέου δικαιούται αυτοδίκαια και χωρίς κανένα δισταγμό τον τίτλο του πρωθυπουργού που έκανε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο σε λάθος κατεύθυνση με καταστροφικά αποτελέσματα.
Όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και γύρω μας είναι η ταφόπλακα της πολιτικής και η εκχώρηση της πολιτικής εξουσίας στο Διεθνές Οικονομικό κατεστημένο.

Σε όλες τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, οι διαχειριστές τοκογλύφοι επιβάλλουν Κυβερνήσεις της αρεσκείας τους, πρόθυμες και υποταγμένες για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.
Η απαίτηση κυβερνήσεων συνεργασίας για τη δήθεν σωτηρία των χωρών τους δεν υπηρετεί μόνο την βραχυ-μεσοπρόθεσμη εξυπηρέτηση των οικονομικών τους συμφερόντων αλλά στοχεύει μακροπρόθεσμα στην πλήρη απαξίωση των κομμάτων, της πολιτικής και των πολιτικών.
Οι υπεύθυνοι της χρηματοπιστωτικής κρίσης γίνονται κριτές και από θύτες θύματα και επιβάλουν τις δικές τους επιλογές σε πρόσωπα και πολιτικές.
Σε διεθνές επίπεδο οι συγκροτούντες το Ευρωπαϊκό Ιερατείο, είναι οι ίδιοι που σχεδίασαν και υλοποίησαν τις πολιτικές της καταστροφής και χρεοκοπίας στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της ανεξέλεγκτης λειτουργίας του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού συστήματος και εμφανίζονται σήμερα ως οι ειδήμονες για τη σωτηρία των Εθνικών Οικονομιών των χωρών που οι ίδιοι σχεδίασαν και υλοποίησαν την οικονομική εξάρτηση και υποτέλεια τους.
Χαίρεται και πανηγυρίζει το οικονομικό κατεστημένο της Ευρώπης και της χώρας μας για τη συγκρότηση της κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο, λύση επιβολής και όχι επιλογής και μεσο-όργανο υλοποίησης της πολιτικής της αυστηρής Δημοσιονομικής πειθαρχίας, της πτώσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και της χρηματοδοτικής ασφυξίας της πραγματικής οικονομίας.

Είναι η στιγμή που θα πρέπει να δούμε χωρίς παραμορφωτικούς καθρέπτες την πραγματικότητα, το πρόβλημα της χώρας μας και της Ευρώπης είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι οικονομικό.
Απαιτείται αλλαγή πολιτικών και θεσμικών λειτουργιών στην Ευρωπαϊκή ένωση στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης και ενοποίησης και για τη χώρα μας η εδραίωση και αποδοχή της επιλογής για 
-    ουσιαστική διοικητική αναδιάρθρωση 
-    αναπροσαρμογή παραγωγικών - τεχνολογικών δραστηριοτήτων
-    στήριξη των ανταγωνιστικών τομέων παραγωγής σε Διεθνές επίπεδο 
Να βάλουμε τέλος στην αυτομαστίγωση και στα «φετίχ» της φορο-αφαίμαξης και της αποδιάρθρωσης της κοινωνίας. 


           
            Ρόδος 11/11/2011

            Με Εκτίμηση 

            Παρασκευάς Γιάννης
            Π. Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ - Π. Νομάρχης Δωδ/σου
            Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑ.ΣΟ.Κ
grafida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: