Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Και επίσημα πλέον υπό το νέο καθεστώς. Στο φασισμό των αγορών,της Ρένας Διακίδη

Rena Diakidi B
 Έγραψα χθες  στο άρθρο περί  «Περί κουμπάρων και των ευθυνών τους » ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και το πάλαι ποτέ προοδευτικό ΠΑΣΟΚ  με τους χειρισμούς τους που οδήγησαν στην έλευση του Λουκά Παπαδήμου εν είδη σωτήρα και …Μεσσία, ενταφίασαν την πολιτική και παρέδωσαν τη χώρα στους τραπεζίτες. Και με τη βούλα πια.  Ηθελημένα ή άθελά τους, άνοιξαν την κερκόπορτα  για την άλωση της χώρας από τις αγορές. Εγκαλώ τον Γιώργο Παπανδρέου, διότι υπηρέτησε πιστά, ως εντολοδόχος των αγορών, το ιερατείο των Βρυξελλών  και δεν πείθομαι από τους προκάτ πανηγυρισμούς των κατοχικών ΜΜΕ του κέντρου.

Το πρωτοσέλιδο της Liberation «Άλλον  ένα έδιωξαν οι αγορές», τα λέει όλα.

Σε όσους χαρακτηρίζουν γραφικούς όσους, σαν εμένα, εξακολουθούν να επιμένουν σε παρωχημένες και ενοχλητικές για τις «αγορές» έννοιες όπως «δημοκρατία» και «αξιοπρέπεια», έχω να αντιτείνω ότι όλο και περισσότερο αρχίζουν επιτέλους ορισμένοι, λίγοι προς το παρόν αλλά διαρκώς αυξανόμενοι, να συνδέουν όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ευρωζώνη με την ανάγκη περιορισμού της Δημοκρατίας, για να μπορέσουν οι «αγορές» να συνθλίψουν τους λαούς της Ευρώπης.

Και μόνο που άρχισε αυτή η συζήτηση περί Δημοκρατίας, συνιστά ένα θετικό βήμα. Τουλάχιστον αρχίζουμε επιτέλους να αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε πλέον  και επισήμως σε καθεστώς οικονομικού φασισμού. Η Ελλάδα σήμερα, μέσα από συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, έχει πρωθυπουργό έναν άνθρωπο των αγορών, που της επεβλήθη ως «σωτήρας», πέρα και έξω από κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση, με το λαό απόντα.
Δειλά – δειλά τα παπαγαλάκια του συστήματος άρχισαν ήδη να ψελλίζουν ότι αν η κυβέρνηση Παπαδήμου επιτύχει, τότε ίσως δεν χρειαστεί να πάμε καν σε εκλογές!!! Προτείνω κάτι καλύτερο.Να πάμε σε συνταγματική αναθεώρηση και να καταργήσουμε εντελώς τις εκλογές.Άλλωστε τι νόημα θα έχουν οι εκλογές,  όταν η μεταβατική κυβέρνηση του τραπεζίτη, συνεπικουρούμενου από  τα ακραία νεοφιλελεύθερα κόμματα , ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (μαζί με τους κομπάρσους τους, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) έχουν υποθηκεύσει και δεσμεύσει με τις πολιτικές και τις υπογραφές τους το μέλλον της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες;  Ποιος αμφιβάλλει ότι  μας έχει επιβληθεί άνωθεν η απόλυτη δημοκρατική εκτροπή, δηλαδή ο απόλυτος οικονομικός φασισμός;
Ρένα Διακίδη - ΠΡΟΟΔΟΣ Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: