Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Εχει κινηθεί η διαδικασία έκδοσης του Ψωμιάδη...

Εχει κινηθεί η διαδικασία έκδοσης του Ψωμιάδη...

Κρατούμενος σε φυλακές των Σκοπίων θα παραμείνει ο Μάκης Ψωμιάδης, μετά την προχθεσινή σύλληψή του από τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, μέχρι να γίνει δεκτό από τη σκοπιανή Δικαιοσύνη το αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών, που έχουν ζητήσει την έκδοσή του στη χώρα μας, καθώς είναι κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις, για την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων.
Στη φυλακή «Σούτκα» των Σκοπίων κρατείται ο Μάκης Ψωμιάδης. Μετά την έκδοσή του θα οδηγηθεί στον Κορυδαλλό
Σύμφωνα με όσα ισχύουν βάσει της διαδικασίας του διεθνούς εντάλματος σύλληψης, που είχε εκδοθεί σε βάρος του από την ελληνική Δικαιοσύνη, το ανώτερο χρονικό διάστημα που μπορεί να παραμείνει κρατούμενος στα Σκόπια ο Big Mac είναι σαράντα ημέρες.
Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει σταλεί το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή του στη χώρα μας, διαφορετικά εάν περάσει άπραγη η προθεσμία θα αφεθεί ελεύθερος, όπως ορίζει ο νόμος.
Δικαστικές πηγές τόνισαν στο «Εθνος» ότι ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελέας Εφετών είχε ήδη κινήσει τη διαδικασία έκδοσης από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την έκδοση βουλεύματος που διέτασσε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη, με αποτέλεσμα να έχει κερδηθεί πολύτιμος χρόνος.
Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από δικαστική πηγή, «εκδώσαμε αμέσως ερυθρά αγγελία σε όλο τον κόσμο».
Παράλληλα έχει ήδη σταλεί στη σκοπιανή Δικαιοσύνη το ελληνικό αίτημα για την έκδοση Ψωμιάδη.
Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 55χρονος πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, μέχρι στιγμής, φέρεται διατεθειμένος να συναινέσει στην επιστροφή του, γεγονός που σηματοδοτεί τη διάθεσή του να μην προσφύγει στο αρμόδιο σκοπιανό δικαστήριο για να προβάλει αντιρρήσεις σχετικά με την έκδοσή του στη χώρα μας, επικαλούμενος λόγους ακυρότητας του διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Ετσι, εάν η διαδικασία κυλήσει ομαλά, αναμένεται να μην καθυστερήσει η έκδοσή του.
Σε διαφορετική περίπτωση, εάν προβάλει δικονομικές αντιρρήσεις, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το σκηνικό με τη δικαστή Αντωνία Ηλία, η έκδοση της οποίας εκκρεμεί επί μήνες στη βρετανική Δικαιοσύνη.
Μετά την έκδοσή του στη χώρα μας αναμένεται το τυπικό της υπόθεσης, δηλαδή η προσαγωγή του στους αρμόδιους εισαγγελείς Εφετών και εκτελέσεως ποινών και στη συνέχεια... Κορυδαλλός!
Προφυλάκιση
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας των Σκοπίων, Ιβο Κότεφσκι, επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων διέταξε την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για 40 ημέρες, διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές. Οπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου, ο Μάκης Ψωμιάδης στα Σκόπια δεν έμενε σε ξενοδοχείο, αλλά σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει. Δεν διευκρίνισε πάντως πώς ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλα είχε μπει στη χώρα.
Ο Μ. Ψωμιάδης συνελήφθη στην καφετέρια «Bastion», που σημαίνει «Οχυρό», όπου έπινε πάντα καφέ εσπρέσο μακιάτο με μία σταγόνα γάλα, ενώ ουδείς τον είχε δει να καπνίζει πούρο!
Μ. ΜΠΕΝΕΑ - Μ. ΨΑΡΑ Έθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: