Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Χ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Μη άρση ασυλίας για μία ψήφο


Μη άρση ασυλίας για μία ψήφο
Σε... θρίλερ εξελίχθηκε η μυστική ψηφοφορία χθες βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, με αντικείμενο την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Χρ. Μαρκογιαννάκη, μετά από μήνυση που του υπέβαλε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Τζαβάρας για συκοφαντική δυσφήμηση, σχετικά με την υπόθεση της Siemens.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκογιαννάκης (ο οποίος παραπέμφθηκε από την εξεταστική επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση της Siemens, προκειμένου να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες του για την παραλαβή του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I), μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή κατηγόρησε τον επικεφαλής της ΝΔ στην εξεταστική Κ. Τζαβάρα για δήθεν συμφωνία με τον πρόεδρο της επιτροπής Σήφη Βαλυράκη σχετικά με το ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν (μεταξύ των οποίων και ο κ. Μαρκογιαννάκης).
Τελικά η κάλπη... έγειρε στην κυριολεξία οριακά προς τη μη άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μαρκογιαννάκη με ψήφους 68, έναντι 67 ψήφων υπέρ της άρσης. Αυτό αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο για μια τέτοια διαδικασία, η οποία πάντως δεν έδωσε άμεσα τη δυνατότητα στους δύο βουλευτές να λύσουν τις διαφορές τους στις δικαστικές αίθουσες...
Γ. Πίκουλας Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: