Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Αναστέλλει η ΔΕΗ τη διακοπή ηλεκτροδότησης για το τέλος ακινήτων


Αναστέλλει η ΔΕΗ για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. 


Οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά. 

«Ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες» δήλωσε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ωστόσο», συμπλήρωσε ο ίδιος, «η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο -όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές- να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου».


ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: