Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Λεονάρντο οέ, οέ, οέ!


Με δύο γκολ (42' πεν.,51') ο Λεονάρντο έγραψε το ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-1, έστειλε την Ένωση στο -1 από την κορυφή και άκουσε για πρώτη φορά ρυθμικά το όνομα του!




O Nίκος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3, έχοντας τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή, τους Λεονάρντο, Κάρλος στα άκρα και ως τριάδα στο κέντρο τους Βάργκας, Καφέ, Μάκο. Η Ένωση ήθελε, όπως έγινε και με τον Αστέρα Τρίπολης πριν λίγες μέρες, να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τη συνέχεια αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε... Και δεν τα κατάφερε αφενός λόγω των πολλών λαθών που έκαναν οι παίκτες της και αφετέρου λόγω της μαζικής άμυνας του Λεβαδειακού.

Ο Γιώργος Παράσχος είχε όλη την ομάδα του στην άμυνα συνεχώς με συνέπεια να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο για τους κιτρινόμαυρους να βρουν τον τρόπο για να κάνουν ευκαιρίες. Ο Χοσέ Κάρλος, που ήταν κινητικός και απείλησε με ένα σουτ μετά από ωραία ενέργεια, γύριζε πίσω για να πάρει μπάλα, ο Λεονάρντο πήγε και από τη δεξιά πλευρά κάποια στιγμή και το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο.

Έτσι όπως ήταν παραταγμένος ο Λεβαδειακός, η ΑΕΚ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ από κάποιο λάθος της άμυνας ή από στημένη φάση. Η λύση, τελικά, βρέθηκε στο 42', όταν ο Κάρλος τσίμπησε την μπάλα, ο Κόρμπος τον βρήκε με το πόδι και ο διαιτητής Δελφάκης -έστω με καθυστέρηση- υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λεονάρντο για το 1-0.  

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Παράσχος αντικατέστησε τους Γκρμπιτς και Σάντσες με τους Φαβάλι και Κοιλιάρα αλλά με το εις βάρος του 1-0 δεν μπορούσε να παίξει άμυνα μαζικά και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε άμεσα. Το δεύτερο γκολ του Λεονάρντο στο 51' με ωραίο πλασέ εντός περιοχής για το 2-0 ουσιαστικά κλείωσε τους τρεις βαθμούς για την Ένωση, που είχε τη δυνατότητα στη συνέχεια του παιχνιδιού να κάνει και συντήρηση δυνάμεων καθώς το Σάββατο στο Αγρίνιο θα δώσει το 3ο παιχνίδι της σε 6 μέρες!

Ο Μάκος μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε αντικαταστάθηκε από τον Ρίκκα, ο Κωστένογλου πέρασε στο ματς και τον Μπέλεκ αντί του Καφέ -που επίσης αποκόμισε πρόβλημα από ένα μαρκάρισμα- και το ματς συνεχίστηκε με τον Λεβαδειακό να προσπαθεί να βγει μπροστά για να ψάξει τη μείωση του σκορ και την ΑΕΚ να ελέγχει την κατάσταση και να έχει χώρους για αντεπιθέσεις.

Η Ένωση στο 89' έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρίκκα με δεύτερη κίτρινη και στο 93' ο Μανωλάς... έδωσε έτοιμο γκολ στον Βασιλείου για να μειώσει σε 2-1, με το ματς να αποκτά ενδιαφέρον στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά την ΑΕΚ να παίρνει τελικά τη δεύτερη σερί νίκη της.

Man of the match: Δεν είναι, πλέον, είδηση αλλά... ρουτίνα. Ο Λεονάρντο πέτυχε και τα δύο γκολ της ΑΕΚ, την οδήγησε σε ακόμη μία νίκη και συνεχίζει απτόητος!

Αδύναμος κρίκος: Αν ο Γκρμπιτς που εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ και έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο είναι όντως δανεικός στον Λεβαδειακό από τον Ολυμπιακό, τότε στον Πειραιά πρέπει να ψαχτούν σε ό,τι αφορά το σκάουτινγκ...

Στο ύψος του: Μετά από καιρό ο Καράμπελας έκανε αρκετά καλή εμφάνιση. Δεν έχασε φάση αμυντικά και παράλληλα ανέβαινε από την πλευρά του και βοηθούσε και δημιουργικά.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μανωλάς... Στο ν93' δεν κατάλαβε κανείς τι έκανε αλλά το αποτέλεσμα ήταν να δώσει... έτοιμο γκολ στον Βασιλείου για να μειώσει σε 2-1 ο Λεβαδειακός.

Το στραγάλι: Σωστά έδωσε το πέναλτι ο Δελφάκης για το 1-0, ενώ στη φάση του 2-0 το ριπλέι δείχνει -με τη βοήθεια και της γραμμής της περιοχής- ότι ο Λεονάρντο πρέπει να καλύπτεται οριακά. Ισως έπρεπε να δοθεί ένα πέναλτι και υπέρ του Σιαλμά.

Το ταμείο του Gazzetta: Η δεύτερη σερί νίκη είναι γεγονός για την ΑΕΚ, που βρίσκεται πλέον στο -1 από την κορυφή, έστω με δύο ματς περισσότερα. Για τους κιτρινόμαυρους το ζητούμενο είναι να εκμεταλλευτούν στο 100% το βατό πρόγραμμα που άρχισε από την περασμένη Κυριακή ώστε να παραμείνουν κοντά στην κορυφή και ως τώρα το κάνουν. Οσο για τον Λεβαδειακό, στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε αντι-ποδόσφαιρο, στο δεύτερο προσπάθησε αλλά δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο.
ΠΗΓΗ gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: