Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ και του Δήμου Αλίμου στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ

          
 Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου
 για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ
  


Ο Δήμος Αλίμου με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, ιδίως αυτήν την περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, απευθύνεται στους κατοίκους της πόλης σχετικά με το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ). 
        
Οι δημότες μας βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, πολλοί χάνουν τις δουλειές τους, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες και φοιτητές, οικογένειες στα όρια της φτώχειας και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
        Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος μας: 
        1. Διαμαρτύρεται έντονα για την απειλή διακοπής ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του φόρου. Είναι απαράδεκτο η είσπραξη φόρων να συνδέεται εκβιαστικά με τη διακοπή ρεύματος, νερού ή άλλων κοινωνικών παροχών, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και προκαλώντας κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του. 
        2. Καλεί τη ΔΕΗ να μη διακόψει σε καμία περίπτωση το ρεύμα σε οποιονδήποτε, καθιστώντας την υπεύθυνη για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών του Αλίμου. Με Εξώδικο Δήλωση και Διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ και τα μέλη του Δ.Σ. της θα τους θέσουμε προ των ευθυνών τους. 
        3. Συντάσσεται με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που κρίνει το μέτρο παράνομο και αντισυνταγματικό και έχει προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στις 2 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η υπόθεση και αναμένουμε την Εισήγηση του Δικαστηρίου για την τύχη του μέτρου. 
        4. Συντάσσεται με τα Συλλογικά Όργανα της Τ.Α. και ειδικά με την ΠΕΔΑ, η οποία θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών και τη ΔΕΗ, ζητώντας την αποκατάσταση του Συντάγματος, των Νόμων και του Δικαίου και την προστασία των πολιτών από αυθαίρετες διακοπές του ρεύματος. 
        5. Δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε τρόπο δράσης, στα πλαίσια του νόμου, αλλά και πέρα από αυτά, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των συνδημοτών μας και να στηρίξει όλους όσους θα υποστούν τις συνέπειες της άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, με διακοπή ρεύματος ή νομικές και άλλες κυρώσεις. 
        Με αίσθημα υπευθυνότητας και κοινωνική ευαισθησία θα ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για κάθε νεότερη εξέλιξη. 


                                                                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ 

                                                                                        ΘΑΝΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ 


 Στο πλαίσιο των παραπάνω οι πολίτες μπορούν να επιλέγουν με δική τους ευθύνη
1. Να καταβάλουν το ποσό που αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ, εκτός από το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών
2. Προσκομίζουν στο Δήμο φωτοτυπία του λογαριασμού και το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: