Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση ΑΚΟΑ προς ΣΥΡΙΖΑ: "Να πορευτούμε στο Πολυτεχνείο με τα κοινά μας σύμβολα"



Πρόταση προς όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο στην πορεία του Πολυτεχνείου με τα πανό και τις σημαίες του συμμαχικού φορέα απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΑΚΟΑ.

Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση υπογραμμίζει πως "η διαδήλωση του Πολυτεχνείου θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη μετωπική σύγκρουση του πολύχρωμου κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, με το πολιτικό μέτωπο του Μνημονίου, όπως αυτό εκφράζεται από τη νέα κυβέρνηση. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου θα είναι τεράστιες, διότι, αν και ο χρόνος είναι σύντομος, θα έχει φανεί ότι η “κυβέρνηση σωτηρίας”, δεν πρόκειται να σώσει τον κόσμο, αλλά θα επιχειρήσει να σώσει την πιο ταξική πολιτική που έχει εφαρμοστεί ποτέ, αυτή του Μνημονίου, την πολιτική φτωχοποίησης της κοινωνίας, περιστολής των δικαιωμάτων και της ίδιας της δημοκρατίας.
Και μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο, σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς χρειάζεται να εμφανιστούν και να είναι ενωμένες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συμμαχικός φορέας της αριστεράς, μπορεί να στείλει ευρύτερο μήνυμα ενότητας. Ενότητα του κόσμου της εργασίας, των ανέργων, των νέων, των ανθρώπων που βιώνουν τη συντριβή των ονείρων μιας ολόκληρης ζωής. Ενότητα των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που αντιτάσσονται με συνέπεια στο μνημόνιο και που επιθυμούν να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, για μια κοινωνία της αλληλεγγύης και της καθολικής απελευθέρωσης".
Παράλληλα σημειώνει πως "οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο μπορούν, λοιπόν, να στείλουν μηνύματα στην κυβέρνηση των τραπεζών και της ελεύθερης αγοράς ότι τα κινήματα είναι εδώ, ότι ο λαός είναι ακόμα όρθιος, ότι η αριστερά θα σταθεί δίπλα του, αλληλέγγυα, ορμητική, μαχητική, ενωμένη στους αγώνες και τους δρόμους.
Αλλά αυτή τη στιγμή για να είμαστε πειστικοί, για να έχει η πρόταση μας φερεγγυότητα και θεμέλια, χρειάζεται να αρχίσουμε από τον εαυτό μας και, εντέλει, από τα αυτονόητα. Να αναδείξουμε το κοινό μας σπίτι, τα κοινά μας λάβαρα, τις κοινές μας ιδέες. Και πως μπορεί να γίνει αυτό αν στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου εμφανιστούμε με διαφορετικά πανό, με διαφορετικές εκφωνήσεις; Η ΑΚΟΑ καλεί όλες τις συλλογικότητες που μετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους μη ενταγμένους σε συνιστώσες, αγωνιστές και αγωνίστριες του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά να πορευτούν όλες και όλοι μαζί κάτω από τα πανό και τις σημαίες του κοινού μας σπιτιού. Εμείς, σε κάθε περίπτωση θα το πράξουμε και καλούμε το ίδιο να κάνουν τα χιλιάδες μέλη, οι φίλες και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ".
ΠΗΓΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: