Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας από σήμερα!



Bροχές, χιόνια, δυνατοί άνεμοι και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας θα χαρακτηρίσει το Σαββατοκύριακο, λέει η ΕΜΥ.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εμυ, σήμερα θα έχουμε βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής και βόρειας χώρας και ανέμους  βόρειους, βορειοανατολικούς 7 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ θα σημειωθεί κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα:


Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα συνοδεύονται από χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι  βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε λίγες νεφώσεις, ανέμους  ανατολικούς, βορειοανατολικούς 5 με 7 και στα νότιο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησοθα εμφανισθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι  θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και  Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές (κυρίως στην Κρήτη), ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και στις Κυκλάδες τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα εμφανισθούν λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα νοτιοανατολικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Κυριακή ο καιρός στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θράκη θα εμφανίσει νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά. Στα νησιά του βόρειου Αιγαίου, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνα στα ορεινά της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιοανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε  λίγες νεφώσεις τοπικά στη Μακεδονία αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: